Prethodni članak
Sljedeći članak

Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića ‘Ivančica’ u Loboru

Novi loborski dječji vrtić vrata otvara u subotu 4. rujna od 12 do 16 sati


Novi dječji vrtić u Loboru, vrijedan gotovo 10 milijuna kuna, idućeg otvara vrata svojim polaznicima i počinje s radom. Nakon tehničkog pregleda vrtića, u četvrtak je obavljen završni pregled i pripreme za Dane otvorenih vrata koji će se održati u subotu, 4. rujna.

Kapacitet 80 – ero djece
– Dokumentacija je spremna, većina namještaja i opreme je postavljena, a dio stiže još tijekom mjeseca, a čeka se još dostava sprava za dječje igralište na otvorenom. Veseli me da je kapacitet vrtića 80 – ero djece i da smo puni, da je veliki interes roditelja, svi su sretni, zadovoljni i uzbuđeni. Ovo je jedan kapitalni, povijesni projekt za Lobor, a najbitnije je da smo dobro izračunali kapacitet – zadovoljna je načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.


Nova budućnost
Vjeruje da će vrtić pomoći i da se djeca više zadržavaju u Loboru, odnosno da OŠ Franje Horvata Kiša ima više polaznika i da se djeca ne upisuju u škole u okolnim općinama. - Možemo tu povezati školu i vrtić, tu se vidi da Lobor ima djece. U vrtiću djeca imaju ekipu i roditeljima je onda teško odvajati dijete. Stoga, otvorenje ovog vrtića je otvorenje neke nove budućnosti za Lobor, za našu školu i općenito za cijeli život tu u Loboru – ističe načelnica Jembrih. Zapoleno je 13 ljudi, od odgajatelja do tehničkog osoblja.

- To je isto lijepi broj novih radnih mjesta u Loboru, koji je malo mjesto, nije gospodarski razvijeno i svako radno mjesto je dobro došlo, a imamo ih u planu još, vidjet ćemo što treba nadograđivati. Veselim se radu s ovom ekipom i vjerujem da će zajedničkom komunikacijom ova ustanova biti stvarno na mjestu gdje bi trebala biti te da će roditelji biti zadovoljni, a da će djeca imati adekvatnu stručnu skrb u vrtiću – zaključuje Ljubica Jembrih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook