Prethodni članak
Sljedeći članak

Dan sporta u OŠ Marija Bistrica


Osnovna škola Marija Bistrica sutra slavi Dan škole.

Tradicionalno dan prije, dakle danas održan je sportski dan. Nakon okupljanja u školi, održana je vježba evakuacije, a nakon toga svi učenici matične i područnih škola sudjelovali su raznim sportskim aktivnostima, a odigrana je i tradicionalna utakmica osmaša protiv učitelja i suradnika. 

Rezultat nije poznat, ali poznato je da su dojmovi cijelog događaja samo pozitivni.

Evo kako je Dan sporta opisao ravnatelj škole Dominik Karajić

''U utorak, 28.05. obilježili smo Dan sporta na poseban način. Čitav događaj odvijao se u Matičnoj školi i na sportskim igralištima, dok su učenici Područnih škola svoj sportski program imali u PŠ Laz i iskoristili priliku posjetivši svoje prijatelje te odmah vidjeli novoizgrađenu školu.

Kako želimo našim učenicima pružiti poseban ugođaj za taj dan, odlučili smo ih ove godine iznenaditi s još više sportskih sadržaja.

Čitav program počeli smo s vježbom evakuacije kako bismo ih educirali o važnosti ponašanja prilikom potresa. Učenici su pokazali odgovorno ponašanje te su sa svojim učiteljima uspješno odradili evakuaciju, koju su vodili stručnjak za zaštitu na radu Stjepan Korman i naša učiteljica povjerenica za zaštitu na radu Lela Babić.

Nakon uspješno odrađene evakuacije, učenici su se preselili do prostorija NK Mladost gdje ih je u uvodnim pozdravom, dočekao ravnatelj škole Dominik Karajić  te im dao upute u vezi svih aktivnosti koji ih očekuju.

Učenici su u uvodnom dijelu zaplesali na poznati hit RIM TIM TAGI DIM. Povela ih je u tome učiteljica Lela Babić, a u vođenju plesa i pojedini učenici.

Tako veseli i rasplesani, učenici su se uputili na svoja radna mjesta.

Za niže razrede predviđene su bili mnogobrojne štafetne igre bez natjecateljskog karaktera kako bi potpuno uživali u sportu. Nakon odigranih igara, uputili su se na napuhance koje je donirala naša Općina i koji su se pokazali kako veliki hit te smo mogli biti svjedoci dječjeg smijeha i radosti.

Tako umorni, na kraju su se uputili do ZDRAVOG SEMAFORA, koji je i ove godine organiziran za naše učenike. I ove godine provele su ga vrijedne ruke Vedrana Piljeka i Ane Kruhak.

Na glavnom terenu odvijao se pravi manifest nogometne igre. Na čak četiri terena organizirani su turniri za učenike, posebno za svaki razred. Suci su bili Dominik Babić, Marinko Micak, Dominik Karajić i Romeo Vincelj. Na terenu 5.-ih razreda organiziran je i turnir za djevojčice, koje su oduševile sve prisutne svojim nogometnim znanjem. Inače djevojčice su svoje nogometne korake stekle u NK Mladost.

U dvorani organiziran je ples za učenike, a provodile su ga učiteljice Barbara Sipina i Melite Petriš Banovec, u školskoj knjižnici škola šaha, koji je na zanimljiv način prezentirao i vodio učitelj Stjepan Čebrajec.

Imali smo ove godine i drage gošće polaznice Šarenih loptica, a voditeljica je Ana Kruhak.

Po reakcijama učenika svi su jedva čekali revijalnu utakmicu između učenika osmaša i učitelja u kombiniranom sastavu s vanjskim suradnicima. Mada je rezultat bio u drugom planu, nekih poteza posramili bi se i nogometaši profesionalnih klubova. Ponosni smo što je utakmicu sudio naš bistričanec, profesionalni igrač Jurica Sambol.

Ove godine pripremili smo i iznenađenje, tako je organizirano pucanje penala još jednom profesionalnom golmanu, našem bistričancu Dominiku Babiću, u kategoriji učenica i učiteljica. Natjecateljice koje su se plasirale u finale raspucavanja dobile su i vrijedne nagrade. Tako su učenice Matija Behek i Nika Gabud, dobile obiteljske karte za bazen Terme Jezerčice, a učiteljica Tamara Januš i voditeljica računovodstva Ivana Petrović, mjesečne karte za teretanu IMPRESS GYM.

Za okrjepu učenicima je osigurana prehrana i sladoled koje su podijelile kuharice naše škole.

Paralelno na školskom igralištu u PŠ Laz odvijala se prava manifestacija sporta. Organizirana su mnogobrojne štafetne igre, plesovi, slaganje lego kocki, a u kojim su sudjelovali učenici područnih škola.

Zarazan dječji smijeh i osmijeh tijekom čitavog događaja, povratne reakcije roditelja koji su prisustvovali ovom događaju bio je najljepši pokazatelj da smo uspjeli te kako se dodatan trud itekako isplatio da bi našim učenicima pripremili nezaboravne trenutke za Sportski dan.

Voditelji čitavog programa bili su učiteljica Lela Babić i ravnatelj Dominik Karajić.

Patrik Grbavac je bio podrška svima ozlijeđenima a čitav događaj i ove godine je donacija našeg velikog i dragog prijatelja Mladena Habana iz STUDIO KLIKA.

Svoju podršku ovakvom projektu dao je i naš načelnik Josip Milički te uz silne obaveze opet odvojio svoje vrijeme i posjetio sportski događaj.

Kada se cijela škola uključi u ovakav projekt uvijek ostanu lijepi trenuci za pamćenje, ali to bi bilo nemoguće bez donacija i suradnje s Općinom, Turističkom zajednicom Marija Bistrica, NK Mladost, voditeljima Zdravog semafora Vedranom Piljeku i Anom Kruhak, voditeljicom i šarenih loptica, Radiom Marija Bistrica, Restoran Dobro nam došel prijatel, Terme Jezerčica i IMPRESS GYM.

Svima veliko hvala i vidimo se druge godine s još više sadržaja.'' - rekao je Karajić 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook