Prethodni članak
Sljedeći članak

DAN OTVORENIH VRATA U DV PUŠLEK: S radom počeo novi vrtić u Mariji Bistrici

U novi objekt preselila su se najmlađa djeca koja su već ranije bila upisana. Odmah nakon Uskrsa pridružiti će im se pedesetak nove djece


Dječji vrtić “Pušlek” Marija Bistrica na novoj lokaciji, Stubička cesta 17 c otvorio je svoja vrata prvim korisnicima. U novi objekt preselila su se najmlađa djeca koja su već ranije bila upisana. Odmah nakon Uskrsa pridružiti će im se pedesetak nove djece. Većinom su to djeca jasličke dobi. Najveći je to broj upisane djece od kada vrtić u Mariji Bistrici djeluje.

 

Po prvi put na dvije lokacije, dvadeset i dvoje djelatnika će odgajati i skrbiti o 140 najmlađih s područja općine Marija Bistrica. Povodom početka rada u vrtiću su organizirali i Dan otvorenih vrata, prošle subote. Poštujući sve epidemiološke mjere, vrtić je na 2 sata otvorio svoja vrata zainteresiranima, a bilo ih je dosta. U najvećem su broju vrtić posjetila djeca, koja čekaju u njega krenuti nakon Uskrsa, sa roditeljima, no bilo je to i znatiželjnika svih uzrasta, od školaraca, koji sigurno malo žale što oni sami nisu mogli pohađati novi vrtić.

 

Dan Otvorenih vrata nisu propustili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek, ne skrivajući sreću i ponos, što je početkom rada vrtića na novoj lokaciji, kraju priveden jedan veliki a za Mariju Bistricu iznimno značajan projekt. Inače, sam svečani čin otvorenja novog DV ''Pušlek'', čija je izgradnja većim dijelom financirana EU sredstvima, predviđen je iza Uskrsa. Na otvorenju se očekuje premijer Andrej Plenković, ili u slučaju njegove spriječenosti, neki drugi predstavnik Vlade RH.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook