Prethodni članak
Sljedeći članak

Dalić odredio cjenik: Ako igrači minutu zakasne, slijedi kazna


Razgovor novinara s igračima nakon utakmice u pravilu ovisi o rezultatu. Ako nije bilo dobro, ako nisu zadovoljni rezultatom, većina ih pognute glave prođu kroz miks-zonu, a zaustave se samo trojica koju prema pravilima Fife odredi vrijedni glasnogovornik reprezentacije Tomislav Pacak.

Ako je riječ o pobjedi, onda su svi nasmijani i raspoloženi. Rado stanu, daju izjavu, porazgovaraju... Čak i o privatnim stvarima. No jedan je detalj u Dohi privukao pozornost. Gotovo u pravilu svi su igrači žurili i ispričavali se što moraju prekinuti razgovor zbog toga što ne smiju zakasniti u autobus. U Rusiji su ih novinari nakon utakmica čekali po dva-tri sata, sad u Dohi svi jure, doslovno napola suhi nakon tuširanja trče kroz miks-zonu u autobus, pišu 24 sata.

Što je razlog, novinar Tomislav Gabelić pokušao je provjeriti službenim kanalima, ali nije išlo. No ako ne ide službenim, postoje neslužbeni kanali, koji otkrivaju kako je izbornik odredio vrijeme u kojem svi moraju biti u autobusu te novčanu kaznu za one koji kasne. I nema iznimki, nema opravdanja, čak ni obavezni intervju s novinarima nije opravdanje. Navodno je riječ o 100 eura za minutu kašnjenja. To je za igrače koji u pravilu imaju milijunske ugovore simboličan iznos, ali...

- Ma nije stvar u novcu, nije problem platiti, ali stvar je principa. Pogotovo ja kao kapetan ne smijem kasniti - nasmijao se Luka Modrić kada ga Gabelić pitao kamo žuri.

Doslovno je nakon dva pitanja prekinuo razgovor i odšprintao iz miks-zone. Kao da juri za Lukakuom u 90. minuti a ne u autobus...

- Kako ste? Drago mi je da se vidimo. Je li sve u redu... - počeo je razgovor jedan od igrača kojeg Gabelić poznaje još iz kadetskih vremena, ali je i on brzo pohitao dalje:

- Ajde, čujemo se poslije telefonom, ne smijem kasniti na autobus.

Nitko ne želi zakasniti, i nije riječ o novcu nego o principu... Od kada je odstranio nekolicinu onih koji su širili nezadovoljstvo te time remetili red i mir, Dalićeva vrsta funkcionira poput uhodanog stroja. Nema više iskakanja, ne čuje se nezadovoljstvo onih koji ne igraju, nema izjava o pozicijama, minutaži... Svi su u službi momčadi. I dok je tako, dobro je, pogotovo ako se niz pozitivnih rezultata nastavi. Potvrda je i to što do sada nitko nije zakasnio niti minutu, pišu 24 sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook