Prethodni članak
Sljedeći članak

ČESTITAMO! Zagorje ima drugog najboljeg orača u Hrvatskoj!

Ekipno je pobijedila Koprivničko-križevačka županija, dok je Krapinsko-zagorska županija završila na drugom mjestu


U Poreču je u subotu, 30. rujna održano 19. državno natjecanje u oranju. Natjecalo se 24 orača iz 12 županija, od toga 12 u kategoriji plugova ravnjaka i 12 u kategoriji plugova premetnjaka. Prvo mjesto u kategoriji ravnjaka osvojio je Željko Goldašić iz Karlovačke županije. Drugo je pripalo Davidu Aleksi iz Vukovarsko-srijemske, a treće Mihaelu Sklizoviću iz Osječko-baranjske županije.

Prvo mjesto u kategoriji premetnjaka osvojio je Josip Martinović iz Koprivničko-križevačke županije. Drugo Domagoj Vuk iz Krapinsko-zagorske, a treće Goran Šebalj iz Virovitičko-podravske županije. Ekipno je pobijedila Koprivničko-križevačka županija, dok je Krapinsko-zagorska županija završila na drugom mjestu.

Kako ističu iz Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO), pobjednik natjecanja iz svake kategorije ostvario je pravo sudjelovanja na Svjetskom natjecanju u oranju koje će se sljedeće godine održati u Estoniji. Na natjecanju se ne ocjenjuje brzina, nego kvaliteta oranja, a suci ocjenjuju sljedeće elemente: otvaranje prve brazde, naor, sjetveni sloj, ulaze i izlaze parcele, razor, pravac. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook