Prethodni članak
Sljedeći članak

Cesta u Kozjaku bila je svima trn u oku, no sada 730 metara ceste ima toliko željeni asfalt

U proljeće se planira u sklopu investicije od 2,3 milijuna kuna asfaltirati ceste koje zbog dotrajalosti zahtijevaju sanaciju, a asfaltnim slojem će se presvući i neke do sada makadamske ceste


Kao što je i najavio načelnik Općine Sveti Križ Začretje, Marko Kos, u 2021. godini najveći iznos novca, točnije 2,3 milijuna utrošit će se u asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području općine.Ova godina tako će se puno novca utrošiti u komunalnu infrastrukturu.

 

'Usmjeravajući sredstva koje, budimo realni i iskreni, u najvećoj mjeri dolaze upravo od naših mještana, nastojimo vratiti im uplaćeno kroz osiguravanje boljih uvjeta za život u našoj sredini - rekao je načelnik Kos, a za to se nije dugo čekalo. Naime, već je asfaltirano 730 metara ceste u Kozjaku, a vrijednost radova je 350.000 kuna. To je doduše završeno pred sam kraj prošle godine, ali je zapravo početak ovogodišnjih asfaltiranja koja će se sva obaviti u proljeće ukoliko ih u tome ne spriječi neka nepredviđena nepogoda. Bilo ih je i previše do sada pa se očekuje da će plan biti ispunjen.

 

Cesta u Kozjaku ne sam da je bila trn u oku mještanima već i općinskim strukturama i nitko ne skriva zadovoljstvo što je taj posao dovršen. Podsjećamo, osim ovih 730 metara u Kozjaku asfaltirati se planira 17 dionica nerazvrstanih cesta ukupne dužine 3,24 km. U sklopu ove investicije doći će do rekonstrukcije nekih već asfaltiranih cesta koje zbog dotrajalosti zahtijevaju sanaciju, a asfaltnim slojem će se presvući i neke do sada makadamske ceste. Pri određivanju prioriteta vodilo se računa o potrebama lokalnog stanovništva, a neke dionice poput one u Švaljkovcu i Štrucljevu povezane su sa spojnom cestom Zabok – Krapina koja je u izgradnji. Prateći potrebe razvoja središta Općine planira se i asfaltiranje 'prstena' oko novoizgrađene zgrade dječjeg vrtića, ambulante i škole na što će se utrošiti najveći iznos planiranih sredstava. No, važno je napomenuti da nisu zapostavljena niti okolna mjesta. Tako će se asfaltirati tri dionice u Vrankovcu, tri u Pustodolu Začretskom, dvije u Ciglenici Zagorskoj, dvije u Donjoj Pačetini te po jedna u Mirkovcu, Galovcu, Kotaricama i Švaljkovcu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a magla ponegdje smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program