Prethodni članak
Sljedeći članak

Capar: Pomagali smo u pronalasku i pružanju prve pomoći unesrećenima u selima

Jedan od članova HGSS-a iz Zagorja koji je bio u stradalom području na pomoći je i Nenad Capar


Nakon potpisivanja ugovora o dodatnim financijskim sredstvima stanici HGSS u Zlatar Bistrici župan Kolar osvrnuo se na jučerašnju tragediju. U svoje ime i u ime županije izrazio je iskrenu sućut obiteljima poginulih u potresu.

– Zahvaljujem našem HGSS-u koji je već jučer bio na terenu i radili su do tri ujutro. U jednom trenutku su se našli na istoj intervenciji s našom ekipom hitne medicinske pomoći. Pomagali su i naši vatrogasci, a pomažu i volonteri Crvenog križa s pučkom kuhinjom. Ekipe hitne medicinske pomoći i vatrogasci su vraćeni natrag i trenutno su u pričuvi, Crveni križ je još uvijek na terenu i u suradnji sa stožerom se dogovaraju za daljnje aktivnosti i angažman. I druga ekipa HGSS-a otišla je na teren – rekao je župan.

Iz Zagorja za Sisak bili su spremni i kreveti i madraci, no kako je pomoć stigla iz Zagreba nije bilo potrebno za tu donaciju. Kolar je zahvalio obrtnicima, gospodarstvenicima, prijevoznicima koji su se javljali i nudili sve vrste pomoći, od građevinske mašinerije, kamiona, autobusa i svega onoga što bi eventualno bilo potrebno. Zahvalio se volonterima i svima onima koji su zvali i pitali gdje donirati novac. Rekao je da se novac donira na račun koji je otvorio Hrvatski crveni križ, na račun koji će otvoriti Vlada RH ili na račun koji su otvorili gradovi i općine na stradalom području.

Jedan od članova HGSS-a iz Zagorja koji je bio u stradalom području na pomoći je i Nenad Capar. Kaže da su ih sve pogodile ružne scene iz razrušenih mjesta i da su potreseni. Pomagali su u pronalasku ljudi iz ruševina i zbrinjavanju unesrećenima i pružanju prve pomoći i to prvenstveno van centra po selima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook