Prethodni članak
Sljedeći članak

Brao šparoge, pao i izgubio pamćenje, spasio ga HGSS


Riječka stanica Hrvatske gorske službe spašavanja protekle je nedjelje izašla u intervenciju zbog čovjeka koji je pao i ozlijedio se berući šparoge u kanjonu potoka Banine. Kako su objavili na Facebooku, muškarac je pri padu ozlijedio glavu i djelomično izgubio pamćenje, pa spasiteljima nije mogao reći gdje se nalazi, niti odakle je došao, piše Telegram.

Krenula je zato akcija lociranja unesrećenog, pa su HGSS-ovci saznali da je čovjek već ranije zvao opatijsku policiju, koja je našla njegov automobil na cesti koja vozi od tunela Učka prema Dobreću. Pomoglo je i to što su od centra 112 dobili približnu lokaciju mobitela ozlijeđenog muškarca.

Na spašavanje su krenula tri interventna vozila sa sedam članova riječkog HGSS-a, a na terenu im se pridružilo još devetero. Dojava je došla oko 18 sati, a već do 19.45 prva ekipa je stigla do unesrećenog, kojeg su pronašli u samom kanjonu.

“Slijedi pregrupiranje i dolazak ostalih članova na lokaciju unesrećenog. Vrši se mobilizacija vakuum madracem i transport nosiljkom UT 2000. Unesrećenog se izvlači iz kanjona do planinarskog puta pomoću 3 linije za izvlačenje u ukupnoj dužini od okvirno 100m. Nakon toga slijedi transport planinarskim putem do Strmica (Poljane) gdje unesrećenog predajemo vozilima Hitne medicinske pomoći. Time je ova akcija završila oko 22:00”, stoji u objavi HGSS-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook