Prethodni članak
Sljedeći članak

Božinović: 'Produžujemo postojeće mjere! Opcija strožih mjera nije isključena'

  • Robert Anic/PIXSELL - Božinović

    Robert Anic/PIXSELL


Danas je održana sjednica Znanstvenog savjeta Vlade. Ono što je vrlo važno za cjelokupnu javnost da shvati da je ovo pandemija po tome što je zahvatila svaki kutak Zemljine kugle, svi skupa ćemo iz ove situacije izaći kad se nađe adekvatno rješenje u svim zemljama koje je zahvatio covid, na svim kontinentima, rekao je nakon sastanka ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

O mjerama
Govorio je i o mjerama. - Znate da je danas istek mjera. Mi ćemo ih danas produžiti. Članovi Savjeta su danas, ja bih se usudio reći, pohvalili taj pristup prema županijama. Znamo da nam je situacija od županije do županije u RH različita, da imamo specifične županije, koje uključuju i otoke - rekao je Božinović, prenosi  N1.

- Opcija strožih mjera nije isključena, ona je možda isključena na nacionalnoj razini, ali u županijama je situacija različita i nema puno logike donositi nacionalnu mjeru koja će biti stroža i primjenjivat se u onim županijama koje su pravovremeno krenule sa zahtjevima prema Nacionalnom stožeru - rekao je Božinović.

Sve mjere lokalnih stožera potpisuje Nacionalni stožer, rekao je ministar.

- Što je tu loše? Uzmite Primorsko-goransku županiju koji ima vrlo poznate liječnike, zašto mislite da oni ne bi bili u stanju predložiti mjere za područje u kojem žive? Ne vidim nikakav razlog da ne uvažavamo njihovo mišljenje. Čak mislim da bi to bilo pogrešno - rekao je Božinović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook