Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićeni dileri u Zaprešiću, jedan je drogu prepakiravao u vrtiću


Zagrebačka policija dovršila je 9-mjesečno kriminalističko istraživanje i privela devetoricu muškaraca zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad deset muškaraca starosti 40, 29, 39, 41, 32, 39, 36, 32, 36, 54 godine, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni 40-godišnjak od srpnja 2020. do travnja 2021. godine na za sada neutvrđen način, a radi daljnje prodaje nabavljao veće količine kokaina koje je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Zaprešića te potom neovlašteno prodavao drugim preprodavačima droge i krajnjim konzumentima također na području grada Zaprešića ali i okolice, prenosi  N1.

Prepakiravao drogu u prostorijama predškolskog odgoja
“Dio kokaina je radi daljnje neovlaštene prodaje i temeljem njihovog zajedničkog dogovora, predavao prvom 39-godišnjaku, a koji je kokain preuzimao u njegovom stanu ili u neposrednoj blizini predškolske ustanove u Zaprešiću. Nadalje, upravo taj prvi 39-godišnjak je tu istu drogu potom skrivao, vagao i prepakiravao i to u prostorijama predškolskog odgoja u Zaprešiću nakon čega je, od srpnja 2020. do travnja 2021. godine, kontinuirano neovlašteno prodavao kokain, marihuanu i hašiš u Zaprešiću i okolici.

Kokain je prodavao krajnjim kupcima temeljem prethodnih telefonskih dogovora u prostorijama predškolske ustanove, u njenoj neposrednoj blizini, ali i na drugim dogovorenim mjestima na području Zaprešića i okolice. Dio novca stečenog takvom neovlaštenom prodajom droge predavao je osumnjičenom 40-godišnjaku, a dio novca zadržao za sebe.

Nadalje, za osumnjičenog prvog 39-godišnjaka sumnja se da je sam počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama budući da je od veljače do travnja 2021. godine, radi daljnje neovlaštene prodaje, nabavljao kokain od drugog 36-godišnjaka. Drogu je preuzimao u njegovoj obiteljskoj kući u Zaprešiću te potom skrivao, vagao i prepakiravao u prostorijama predškolske ustanove u kojoj je i zaposlen.

Potom ju je, temeljem prethodnih telefonskih dogovora, prodavao krajnjim kupcima u prostorijama navedene ustanove, u njenoj neposrednoj blizini ali i na drugim dogovorenim mjestima u Zaprešiću i okolici. Obavljenom pretragom predškolske ustanove pronađena su 34 g kokaina, 1,05 g marihuane, 7,59 g praškaste materije bijele boje nepoznatog kemijskog sastava, digitalna vaga za precizno mjerenje težine s tragovima kokaina”, kažu iz PUZ-a.

Kroz cjelokupno kriminalističko istraživanje pronađeno je više od 6 kg heroina, skoro 1 kg kokaina, više od 2 500 komada tableta droge MDMA, preko 2 kg amfetamina, manja količina marihuane i hašiša, pištolj kalibra 9 mm i kompletna oprema za pripremanje i pakiranje droge.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook