Prethodni članak
Sljedeći članak

BORBA MLADOG IVANA: 'Molim ljude, pomozite mi! Jedina želja mi je da počnem samostalno hodati i da budem spreman za samostalan život'

O teškoj borbi Ivana Zucala i njegove bake Jele već ste mogli pročitati prošle godine na našem portalu


O teškoj borbi Ivana Zucala i njegove bake Jele već ste mogli pročitati prošle godine na našem portalu. Podsjetimo, žive kao podstanari u Krapinskim Toplicama. a u Zagorje su se iz Dubrovnika doselili prije nepune četiri godine upravo radi Ivana koji hoda na terapije u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Prošle godine, kada smo pisali o Ivanu organizirala se humanitarna akcija za njega. Ovaj put, Ivan ponovno traži pomoć dobrih ljudi. Njegov status prenosimo u cijelosti:

Ja sam Ivan Zucalo i imam 22 godine.Ja sam iz Dubrovnika, zadnjih 10-ak godina živim kao podsatanar u Krapinskim Toplicama jer mi je potrebna stalna rehabilitacija.
U najgore vrijeme, neposredno prije korona pandemije, operiran mi je kuk, zdjelica i tetive, te sam nepokretan ležao 6 tjedana u gipsu. Cijelo vrijeme o meni se brinula baka, koja je i sama slaba i bolesna ali bi za mene sve napravila. Gips mi skidaju kad je pandemija već uzela maha, tako da me otpuštaju iz bolnice već nakon par dana, i opet na brigu baki. Imao sam užasne bolove i hrabro sam uz baku sve izgurao, ali sad mu je potrebna rehabilitacija, a bolnica za rehabilitaciju je zatvorena radi korone.

Baka je primorana plaćati mi privatno fizioterapeute kako bi mi oporavak nakon toliko muka tekao uredno.
S obzirom da ja i baka živimo od bakine mirovine i moje invalidnine, a plaćamo podstanarstvo, to je neizvedivo.

Inače, za one koji me ne poznaju slijedi moja životna priča. Mama mi je u osmom mjesecu trudnoće imala saobraćajnu, ali sam se izborio za život i šokirao sve pa čak i doktore.Međutim, posljedice su ostale, cerebralna paraliza i borba cijeli život.Doktori su rekli baki da neće moći samostalno ni disati, ni govoriti, ni jesti… ali uz mene sve je postalo moguće.Baka i ja sada jedno drugome pomažemo. Ja se krećem u električnim kolicima, odlazim u ljekarnu, dućan,…

Jedina moja želja je još da počnem samostalno hodati, da budem spreman za samostalni život, zbog čega sam i išao na operaciju. Zato molim sve ljude, pomozite mi !!

Evo slike mene i bake, a profil mozete vidjeti i na facebook profilu. Na ime Ivan Zucalo.
Nemojte, molim vas, da ovo prođe samo s citanjem, uplatite samo nekoliko kuna, svi pomalo, i pomoći ćete mi puno i puno će mi značiti.

RAČUN ZA UPLATE: SWIFT: HPBZHR2X
IBAN HR8223900013213311866
Paypal: [email protected]
ADRESA: Ivan Zucalo
Matije Gubca 3
49217 Krapinske Toplice Croatia

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook