Prethodni članak
Sljedeći članak

Blaž Stužić drugi, a Patrik Kos treći

Državno natjecanje iz informatike


U Vodicama je od 3. do 6. svibnja 2022. održano Državno natjecanje iz informatike. Iz OŠ Augusta Cesarca, Krapina u kategoriji Digitalne kompetencije sudjelovao je Karlo Ovčarić i osvojio 7. mjesto.

Mentor mu je bio Miljenko Ilić. U istoj kategoriji natjecao se Luka Cerovečki iz OŠ Side Košutić, Radoboj te podijelio 7. mjesto sa svojim kolegom. Mentorica učeniku je bila Ivanka Švaljek. Digitalne kompetencije su neophodne za kvalitetnu primjenu tehnologije pri obavljanju svakodnevnih obveza i predstavljaju puno više od mogućnosti korištenja najnovijeg uređaja ili softvera.

U kategoriji Osnove informatike sudjelovalo je dvoje učenika iz Srednje škole Zlatar. Blaž Stužić osvojio je 2. mjesto, a Klara Ferišak 7. mjesto. Mentorica učenicima bila je Vesna Pisačić.

U kategoriji Razvoj softvera Patrik Kos je prezentirao aplikaciju 'glidair'. Aplikacija se koristi za praćenje rezultata natjecanja iz paraglajdinga i možete ju pogledati na https://glidair.app.

Patrik je izradio mobilnu, web i desktop aplikaciju koja omogućuje upis natjecanja, upis natjecatelja, prikaz rezultata te uvoz i izvoz podataka. Osvojio je 3. mjesto, a mentor mu je bio Stjepan Šalković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook