Prethodni članak
Sljedeći članak

Bivšem mihovljanskom župniku vjernici kupili auto

Vjernici župniku darovali novi automobil, a on svoj dosadašnji darovao suradniku u potrebi


foto: Župa Resnik

Župa u Resniku s pripadajućim naseljima Struge i Resnički gaj najmanja je zagrebačka župa koja okuplja nešto više od dvije tisuće vjernika. Vjernici su vezani za svoju župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i za župnika, vlč. Marijana Piskača koji je tu od 2009. godine. U ovo vrijeme pandemije koronavirusa, fizičke distance i nemogućnosti slavljenja misa s narodom, vlč. Piskač je, tražeći način kako ostati blizu svojim vjernicima, svakodnevno obilazio župu, nedjeljom s Presvetim blagoslivljao i molio, stavljao župljane pod zagovor Blažene Djevice Marije kojoj se kao župa na poseban način utječu. Vjernici su mu na ljubav i blizinu uzvratili ljubavlju, ali i konkretnim znakom pažnje – novim automobilom, piše Hrvatska katolička mreža.

Velečasni Piskač je, naime, bivši mihovljanski župnik.

I dok je župnik, nenaviknut na primanje, u neprilici razmišljao o tome kako primiti takav dar, i što će ljudi govoriti kada vide svećenika u novom automobilu, vjernici su uputili svoje viđenje stvarnosti: “To je najmanje što smo mogli učiniti za Vas, dragi župniče. Ovaj auto nije nikakav luksuz već samo izraz naše ljubavi prema Vama i Vaše prema nama koju svakodnevno osjećamo. A uvijek će biti onih koji će pogrešno tumačiti. Ne obazirite se, svatko tko Vas i najmanje poznaje, zna kakvi ste i tko ste. Bog Vas blagoslovio, da nam i dalje budete blagoslov”, piše tako jedan od župljana na Facebook stranici župe, piše Hrvatska katolička mreža.

Kako je do darivanja ovog nesvakidašnjeg znaka pažnje došlo za Hrvatsku katoličku mrežu posvjedočio je župnik Piskač. “Vrlo sam se iznenadio dok sam se vraćao u srijedu s mise iz Struga. Bilo nas je četvero u autu. Vozio je naš orguljaš. Kad sam ugledao automobile i ljude na dvorištu, protrnuo sam. Mislio sam da se nešto dogodilo, da se urušilo od posljedica potresa…  Iznenađenje je bilo još veće kad sam shvatio da je u pitanju neka veselica, neko iznenađenje, posebno kad su se počeli suputnici smijati. Smijeh, snimanje, klicanje su me sledili, posebno kad sam shvatio što se dogodilo. Dovukli su me do novog automobila. Bilo mi je strašno neugodno. Naime, moja stara Vectra je sasvim dobra. Istina je da nekad treba nešto izmijeniti, nekad se umori i stane, ali za mene je dobra. Kako prihvatiti novi auto u koji su me ugurali da sjednem. Ne znam se u njemu ponašati, kamoli shvatiti sve one komande i mogućnosti. Dali su mi papir s blagoslovnom molitvom i svetu vodu. Blagoslovio sam automobil moleći Boga da mi bude na pomoći”, rekao je zbog geste župljana još uvijek uzbuđen vlč. Marijan, prenosi Hrvatska katolička mreža.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook