Prethodni članak
Sljedeći članak

Bivša ministrica Divjak o gledanju utakmica u školama: ‘Čitam i ne vjerujem’

Nije jasno koji odgojni i obrazovni ishodi se ostvaruju gledanjem utakmica, a niti je li uopće ijedna škola dostavila takav nerazumni zahtjev nadležnom ministarstvu, napisala je Divjak


Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je za RTL kako će se u školama moći gledati utakmice, ako je većina za to, a propušteno gradivo zbog gledanja utakmice morat će nadoknaditi.

Bivša ministrica Blaženka Divjak komentirala je Fuchsovu izjavu na Facebooku: - Čitam i ne vjerujem da je ministar rekao da će djeca u školama gledati nogometne utakmice Svjetskog prvenstva u Katru. Nadam se da je izjava izvađena iz konteksta. Na stranu činjenica da to ministar ne može samo tako odlučiti, osobito bez suglasnosti roditelja i plana nadoknade sati nastave. Naime, nije jasno koji odgojni i obrazovni ishodi se ostvaruju gledanjem utakmica, a niti je li uopće ijedna škola dostavila takav nerazumni zahtjev nadležnom ministarstvu. Ovo Svjetsko prvenstvo prate brojne kontroverze od samog dobivanja domaćinstva pa do surovog odnosa prema radnicima koji su radili na izgradnji stadiona. Poginule su i povrijeđene na tisuće potplaćenih stranih radnika te bismo trebali razmisliti o bojkotu Svjetskog prvenstva u Kataru i njegovih sponzora, a ne o preporuci gledanja. O tome bismo trebali govoriti učenicima jer je to moralna i etička dilema, koja može naći svoje mjesto u kurikulumu npr. Međupredmetne teme Građanskog odgoja i obrazovanja – napisala je Divjak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook