Prethodni članak
Sljedeći članak

BEROŠ: ‘Bude li potrebno, uvest ćemo karantenu’

Ministar zdravstva Vili Beroš gostova je u Dnevniku N1 televizije


Ministar zdravstva Vili Beroš gostova je u Dnevniku N1 televizije.

- I dalje je broj zaraženih 206, no imamo 37 uzoraka koji su i dalje u obradi", rekao je ministar u razgovoru s našom reporterkom Mateom Dominiković. Najvažnija mjera zaštite je održavanje razmaka, bez obzira radi li se o otvorenom ili zatvorenom prostoru. Na zrak izađite samo ako ste sami, nikako s više osoba. Ondje gdje je mnogo ljudi razmak nije moguće održavati, a razmak je najvažnija mjera u borbi protiv ove epidemije, nemojte odlaziti. Održavanje razmaka je apsolutno potrebno. Zadnjih nekoliko dana preporuke se konkretiziraju, postaju mjere i situacija se s obizrom na pogoršanje stanja konkretizira", rekao je Vili Beroš, prenosi N1.

Osvrnuo se na to prijeti li nam talijanski scenarij.

"Činjenica je da će, ako se ne budemo pridržavali mjera, broj oboljelih biti mnogo veći. Potrebno je držati se mjera da se to spriječi", rekao je ministar, a bilo je i riječi kakav je plan za smještaj oboljelih. U KB Dubrava idu oni oboljeli s težom kliničkom slikom, ispred KB Dubrave je ekspedicijski logor hrvatske Vojske gdje će ići pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom koji zahtijevaju primjenu kisika. U bolnici će biti oni na respiratoru, dok kisik možemo primijeniti u svim uvjetima.Oni koji ne zahtijevaju primjenu kisika bit će u Areni Zagreb, a oni koji imaju blage simptome idu kući ili u tercijarne centre", rekao je Beroš.

Na pitanje ima li naznaka da će se uvoditi karantena za Zagreb, rekao je kako su mjere koje se donose izbalansirane. - Primjena naših mjera fino je izbalasnsirana i odgovara epidemiološkoj slici, ali bude li potrebno, bit ćemo spremni i provesti karantenu. Ukoliko za to dođe vrijeme, poduzet ćemo tu mjeru, mjeru izolacije, odnosno karantene - rekao je ministar za N1.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook