Prethodni članak
Sljedeći članak

Berlanda i Magnusson svjetski prvaci u sprintu

Izuzetno uzbudljivo bilo je na utrkama sprinta koje su na stazi dugoj 180 metara vožene centrom Oroslavja. Za nas je bil


Izuzetno uzbudljivo bilo je na utrkama sprinta koje su na stazi dugoj 180 metara vožene centrom Oroslavja. Za nas je bila uzbudljiva posebice zato jer su hrvatski reprezentativci izborili finala u sve četiri kategorije. A dvije su djevojke stigle i do same borbe za medalje. No, krenimo redom.

Iako je cijelo vrijeme bilo oblačno, a ni prognoza vremena nije bila optimistična, nebo nam se smilovalo, pa je utrka vožena po možemo reći odličnim uvjetima. Nije bilo kiše, a nije bilo ni vruće.

Prve su na stazu izašle juniorke i juniori. Među juniorkama u finale se od hrvatskih reprezentativki plasirale Nina Broznić, Maja Vuk i Nada Babić. Nada Babić ispala je dvoboju s Majom Vuk u osmini finala, a Nina Broznić u četvrtfinalu od Yulie Zimakove (RUS). Maja Vuk stigla je do polufinala gdje je bolja od nje bila Julia Köckritz (GER), a medalja joj je izmakla u malom finalu gdje je za desetinku bila brža Yulia Zimakova (RUS).

Svjetska prvakinja postala je Njemica Köckritz svladavši u finalu Evgeniu Kurochkinu (RUS) za svega dvije stotinke. Kod juniora u finale su ušli Vlado Babić i Filip Kontak, no obojica su ispala u osmini finala.

Titulom svjetskog prvaka okitio se Rus Ivan Trofimov, koji je u finalu bio bolji od Folca Pizzuta za devet stotinki, a broncu je osvojio Norvežan Ragnar B. Andresen.

U finalu seniorki imali smo tri predstavnice, Lorenu Malec, Zvjezdanu Veljković i Andrijanu Stipaničić.. I dok su Malec i Veljković zastale u osmini finala, Andrijana Stipaničić otišla je do malog finala i borbe za broncu. Bolja od nje bila je Mateja Bogatec (ITA) za 27 stotinki.

Naslovom svjetske prvakinje očekivano se okitila Šveđanka Maria Magnusson koja u finalu pobijedila Ruskinju Marinu Firsovu za sekundu i 43 stotinke.

U finalu seniora naš je predstavnik bio Alen Kufner, ali nije stigao dalje od osmine finala. Potpunu dominaciju Talijana pokvario je Rus Igor Glushkov koji je osvojio broncu, a u talijanskom finalu, zlatna medalja pripala je Alessiu Berlandi koji je za jednu stotinku bio brži od Davida Bogateca.

A nakon sprinta, u večernjim satima uslijedilo je svečano otvaranje FIS Rollerski svjetskog prvenstva uz vatromet i koncert Gustafa.

Sutra (subota) nas očekuje utrka nastavka, pursuit. Starta se prema rezultatima prologa, a penjemo se iz Stubičkih Toplica na Sljeme (Pila-Snježna kraljica).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook