Prethodni članak
Sljedeći članak

Sin ubojica ostaje na slobodi da mu ne uginu pajceki ?

Nakon sedmodnevne istrage Slavko Hatz (47) iz opustjelog zaselka Šesti kod rubne zagorske općine Gotalovec, policiji je


Nakon sedmodnevne istrage Slavko Hatz (47) iz opustjelog zaselka Šesti kod rubne zagorske općine Gotalovec, policiji je konačno u srijedu priznao da je prošloga petka u kuhinji obiteljske kuće počinio ubojstvo majke Ane (67).

Nakon prepirke, staricu je te zore udario pepeljarom po glavi i odgurnuo je, nakon čega je pala, udarila glavom o pod i umrla. Želeći prikriti ubojstvo, počeo je nazivati rodbinu, govoreći im da je majku pronašao na kuhinjskom podu obiteljske kuće prije odlaska na posao u obližnju privatnu tvrtku.

Nalaz obdukcije pokazao je da je nesretna starica podlegla teškim ozljedama glave, koje su ukazivale da je udarena nekim predmetom. Majka i sin voljeli su popiti, saznajemo od susjeda, koji nisu previše znali o obiteljskim prilikama u skromnoj kućici na osami.

Majka i sin živjeli su od njezine mirovine i njegove plaće, a Slavko je prije nekoliko godina dobio i otpremninu iz jednog zagrebačkog poduzeća.

Uz kaznenu prijavu, Slavko je u srijedu navečer doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, gdje ga je danas ispitao istražni sudac Boris Ivančić.

Nadležni državni odvjetnik iz Zlatara, kako doznajemo na sudu, nije ni predložio da se Hatza zadrži u pritvoru, tako da ga je sudac Ivančić pustio da se brani sa slobode. Prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni Hatz između ostaloga je naveo kako kod kuće ima “piceke i pajceke” koje nema tko hraniti osim njega, što je bio jedan od razloga za njegovo nepritvaranje.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook