Prethodni članak
Sljedeći članak

Siromašna i bolesna djeca uživala su u moru

Kao i svake godine i ovog su ljeta djeca iz Krapinsko-zagorske županije ljetovala u Velom Lošinju. Krajem kolovoza ljeto


Kao i svake godine i ovog su ljeta djeca iz Krapinsko-zagorske županije ljetovala u Velom Lošinju. Krajem kolovoza ljetovala su djeca iz stubičko-oroslavskoga kraja, iz Gornje i Donje Stubice, Stubičkih Toplica i Oroslavja. Ljetovanje 36 djece gotovo su potpuno platili gradovi i općine jer je riječ o djeci iz obitelji sa slabijim socijalnim statusom.

- Organizator i koordinator ljetovanja bilo je Društvo Naša djeca Donje Stubice i Oroslavja, koje djecu u Lošinj šalju godinama. Voditelji su ove godine bili učiteljica Snježana Sitarić-Knezić iz Oroslavja i Zvonimir Babić iz Donje Stubice.

- Ove je školske godine iz Krapinsko-zagorske županije u Velom Lošinju u šest skupina ljetovalo otprilike 250 djece slabijeg imovinskog stanja te djece sa zdravstvenim potrebama. Još je toliko djece bilo tu u sklopu školskog programa Škole u prirodi, krajem svibnja i početkom lipnja kazao je Muhamed Melkić, tajnik Društva Naša djeca Krapinsko-zagorske županije.

Zanimanje je za ljetovanje djece u Velom Lošinju mnogo veće, ali smještajni prostori omogućuju boravak do 50 djece u skupini. Podsjećamo da je prije nekoliko godina zagorsko Društvo Naša djeca ostalo bez prostora koji je dotad koristilo jer je vraćen časnim sestrama milosrdnicama Svetoga križa Đakovo te se od tada koristi unajmljeni prostor lječilišta u Velom Lošinju.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook