Prethodni članak
Sljedeći članak

Austrija uvrstila Hrvatsku na popis sigurnih zemalja: 'Ovo su odlične vijesti za cjelokupni hrvatski turistički sektor'

Hrvatska je svrstana u kategoriju sigurnih, odnosno „stabilnih“ zemalja iz kojih po povratku u Austriju nije potrebno predočenje PCR testa


Hrvatska je u Austriji uvrštena na popis sigurnih zemalja, izvijestio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji. Naime, austrijsko ministarstvo zdravlja jučer je navečer objavilo popis rizičnih zemalja iz kojih je, za ulazak u Austriju, potreban PCR test, a odredba stupa na snagu u ponedjeljak 27. srpnja 2020. godine. Na tom popisu nema Hrvatske koja je svrstana u kategoriju sigurnih, odnosno „stabilnih“ zemalja iz kojih po povratku u Austriju nije potrebno predočenje PCR testa.


„Ovo su odlične vijesti za cjelokupni hrvatski turistički sektor obzirom da se Austrija i u dosadašnjem dijelu srpnja, ali i u dosadašnjem dijelu godine nalazi među top pet inozemnih tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Očekujemo nastavak pozitivnih trendova s ovog tržišta na kojem se vrlo intenzivno promoviramo u dva smjera. Jedan pristup uključuje marketinšku kampanju u sklopu koje plasiramo pozivne i inspirativne poruke, dok drugi pristup uključuje informativnu kampanju u sklopu koje ciljano plasiramo sve relevantne podatke i činjenice koje turistima potvrđuju da je Hrvatska sigurna destinacija“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
Na popisu rizičnih zemalja nalaze se ukupno 32 zemlje, odnosno Egipat, Albanija, Bangladeš, Bjelorusija, BiH, Brazil, Bugarska, Čile, Ekvador, Indija, Indonezija, Iran, Kosovo, Meksiko, Moldavija, Crna Gora, Nigerija, Sjeverna Makedonija, Pakistan, Peru, Filipini, Portugal, Rumunjska, Rusija, Švedska, Senegal, Srbija, Južna Afrika, Turska, Ukrajina, SAD i provincija Hubei u Kini.
Dodajmo kako prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj trenutno boravi oko 40.000 austrijskih turista.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook