Prethodni članak
Sljedeći članak

Ako želite biti dio Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ, javite se na Javni poziv

Javni poziv otvoren je do 13. veljače, a svi detalji mogu se naći na mrežnim stranicama KZŽ


Krapinsko – zagorska županija 14. siječnja objavila je Javni poziv za isticanje kandidature za članove odnosno članice Povjernstva za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije. Poziv je otvoren do 13. veljače.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je povjerenstvo koje razmatra prijedloge i mjere te opće akte kojima se uređuju pitanja od značenja za ravnopravnost spolova i ono je savjetodavno tijelo Županijske skupštine koje se sastoji od 7 članova. Ima predsjednika odnosno predsjednicu i 6 članova, a članove povjerenstva imenuje Županijska skupština na način da povjerenstvo čine 3 člana iz redova Županijske skupštine, ali i 4 člana iz redova nezavisnih stručnjaka koji su predstavnici organizacija civilnog društva iz područja djelokruga rada Povjerenstva.

- Ovim javnim pozivom upravo se biraju ta 4 člana. Ovim putem pozivam sve zainteresirane koji bi htjeli raditi u ovom Povjerenstvu, a sve u cilju smanjenja razlike u položaju i ravnopravnosti spolova na području Krapinsko – zagorske županije, da se jave na javni poziv – pozvala je zamjenica župana Jasna Petek.
Za člana povjerenstva može biti kanididran punoljetni državljanin ili državljanka RH, koji ima prijavljeno prebivalište na području KZŽ najmanje godinu dana i nije osuđivan za kaznena djela te se protiv njega ne vodi kazneni postupak.
Kandidature mogu isticati građani, građanske udruge, inicijative, zaklade, javne i provatne ustanove te druge pravne osobe. Na mrežnim stranicama KZŽ u prilogu javnog poziva dostupni su i obrasci na kojima se ističu kandidature, a uz te obrasce kandidati i kandidatkinje su dužni priložiti i uvjerenje nadležnog suda da se protiv njih ne vodi kazneni postupak, koji nije starije od 6 mjeseci te vlastoručno potpisanu izjavu da nisu pravomoćno osuživani za kaznena djela.

Obrasci se mogu osobno donijeti u KZŽ, preporučeno poštom, ali i elektronskim putem na e- poštu. Svi detalji mogu se naći na web stranici Krapinsko – zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program