Prethodni članak
Sljedeći članak

53.000 eura za rad Matice umirovljenika – 27 udruga i 7.000 članova


Župan Željko Kolar i predsjednik Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije Vladimir Crnec su u srijedu, 7. lipnja 2023. godine, potpisali ugovor o izravnoj dodjeli sredstava za financiranje djelatnosti Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije u 2023. godini.

Krapinsko-zagorska županija je ugovorom Matici umirovljenika Krapinsko-zagorske županije dodijelila 53.089 eura (400.000 kuna), na čemu je Županiji i županu Željku Kolaru zahvalio predsjednik Matice umirovljenika Vladimir Crnec. „U Maticu je okupljeno 27 udruga umirovljenika sa 7.000 članova. Veći dio sredstva ćemo proslijediti upravo tim udrugama koje djeluju na području čitave županije kako bi mogli realizirati aktivnosti koje su planirale za ovu godinu. Naime, sve one imaju vlastite prihode, no oni su nedovoljni da bi uspjeli napraviti sve što žele. Puno umirovljenika je samo, djeca su ili otišla ili rade po čitave dane, tako da im naše udruge znače jako puno i za socijalizaciju i druženje“ – poručio je predsjednik Matice umirovljenika Vladimir Crnec.

Krapinsko-zagorska županija dugi niz godina financira aktivnosti Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije, čije je aktivnosti ovom prilikom još jednom pohvalio i župan Željko Kolar. „Izuzetno je bitno da ljudi starije životne dobi budu angažirani. Mi im dodjelom ovih sredstava, na neki način, samo vraćamo za njihov doprinos razvoju svoje zajednice. Oni su to to svojim dugogodišnjim poštenim radom zaslužili“ – rekao je nakon potpisivanja župan Kolar te najavio da će Županija ova sredstva tijekom godine povećati za dodatnih 10 %.

Potpisivanje ugovora i najavu novog povećanja pozdravio je i potpredsjednik Županijske skupštine i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Krapinsko-zagorske županije Željko Čleković. „Hrvatska stranka umirovljenika se kontinuirano brine za ljude treće životne dobi. Naknade koje umirovljenici dobivaju su u praksi sve manje i manje, mirovine su katastrofa, no drago nam je da nas Župan i Županija podržavaju i uvjeren sam da će Matica vrlo dobro iskoristiti ova sredstva. Velika zahvala županu i županijskim službama što kontinuirano pomažu rad Matice umirovljenika i što su prepoznali naše potrebe za povećanjem sredstava“ – poručio je potpredsjednik Županijske skupštine i predsjednik HSU KZŽ Čleković.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook