Prethodni članak
Sljedeći članak

365 - Stranka rada i solidarnosti Radoboj organizirala predavanje „Prevencija raka dojke – što činimo, a što još možemo“


U sklopu Ružičastog listopada, a povodom Dana ružičaste vrpce kojem je cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, Ženska inicijativa 365 – Stranke rada i solidarnosti Radobojje u suradnji s udrugom „Europa Donna Krapina“ u subotu, 5. listopada je organizirala predavanje pod nazivom „Prevencija raka dojke – što činimo, a što još možemo“.

U punom dvorani, o bolesti, njezinom razvoju i mogućnostima prevencije i izlječenja govorila je predsjednica udruge Europa Donna Petra Mlakar. Posebna pozornost u predavanju bila je posvećena prevenciji, odnosno svim mogućnostima koje žene imaju da što prije otkriju eventualni početak ove zlokobne bolesti.

- Samopregled koji se obavi u sigurnosti i toplini vlastitog doma je najpristupačnija i prva metoda kojom se sve žene mogu kontrolirati i kako one najbolje poznaju svoje tijelo uočiti bilo kakve promjene na njemu – bila je glavna poruka ženama koju je rekla Mlakar, uz naravno obavezno odazivanje na preventivne preglede koji se organiziraju kroz nacionalnu kampanju ranog otkrivanja raka dojke.

Skupu se obratila i saborska zastupnica Marija Puh koja je ujedno i ambasadorica udruge Sve za nju. -Drago mi je da danas ovdje pričamo o prevenciji. Nadam se da će žene samoinicijativno shvatiti koliko su važni redoviti kontrolni pregledi. Na žalost ja sam do te spoznaje došla na jedan teži način kada sam od liječnika čula riječi „bojim se da ste došli prekasno“, dovevši meni jako blisku osobu u bolnicu. Ne samo ovaj listopad nego i dalje cilj mi je što više pričati sa ženama i osvijestiti ih da one moraju same sebi biti na prvom mjestu, da bi se onda mogle posvetiti svemu drugome – poručila je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook