Prethodni članak
Sljedeći članak

'Želimo pomoći mladim poduzetnicima koji imaju ideju, a nemaju dovoljno novaca da ideju realizirati u posao'

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar nakon obilaska gradilišta izjavio je kako je završnost projekta na 70 posto i da će se rokovi za završetak poštivati.


Na gradilištu  Poslovno – tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije u krapinskoj poslovnoj zoni danas je održana konferencija za medije na kojoj su govorili direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol Županić i župan Željko Kolar, predstavivši dosadašnje aktivnosti ovog strateškog projekta, čiji je cilj razvijanje nove, inovativne poduzetničke infrastrukture i poticanje stvaranja novih poduzeća u Krapinsko – zagorskoj županiji. Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije površine  je 2.040,29 m 2 i imat će 28 opremljenih funkcionalno-prostornih jedinica i dvije poduzetničke potporne institucije koje koriste infrastrukturu.

- Poslovno – tehnološki inkubator je strateški projekt Krapinsko – zagorske županije, čije smo gradilište danas obišli. Vrijednost projekta iznosi 32 milijuna kuna, a rok za provedbu je 30 mjeseci. Projekt je u završnoj fazi, a završetak radova je 1. ožujka 2020. Poslovno-tehnološki pružit će stručnu, savjetodavnu i mentorsku pomoć za potporu rasta i razvoja poduzetništva, potencijalnih i postojećih poduzetnika jer na tržištu nedostaju prostori gdje bi mladi kreativci krenuli u razvijanje svojih ideja. – rekla je direktorica Poduzetničkog centra.  Kako se projekt bliži kraju, jedna od aktivnosti je i prikupljanje inicijalnih informacija vezano za interes poduzetnika početnika te onih koji tek razmišljaju o svijetu poduzetništva a i sadašnjih poduzetnika. Za navedene potrebe izrađena je anketa za iskaz inicijalnog interesa za usluge inkubatora.

 Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar nakon obilaska gradilišta izjavio je kako je završnost projekta na 70 posto i da će se rokovi za završetak poštivati. Tu će svoj prostor 5 inkubacijskih prostora namijenjenih za proizvodne djelatnosti i 8 inkubacijskih prostora namijenjenih za uslužne djelatnosti te prostor poduzeća u kojem će direktorica sa svojim timom biti podrška svim stanarima unutar Poduzetničkog centra. Kroz ovaj projekt pomoći ćemo mladim poduzetnicima i start up –ovima koji imaju ideju, ali ih banke ne prate, subvencionirati im prostor dok ideju ne razviju u određeni proizvod i dok ga ne plasiraju na tržište. To je ono ključno, jer smo suočeni da nam mladi kreativni ljudi odlaze iz Hrvatske jer nemaju podršku – rekao je župan, koji očekuje popunjenost inkubatora do travnja kada će početi s radom sa 75 posto, a do kraja kolovoza 100 postotnu popunjenost.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook