Prethodni članak
Sljedeći članak

[ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA] Tihomir Vančina novi je predsjednik zabočke Mladosti


Tihomir Vančina novi je predsjednik zabočke Mladosti. Tako je odlučio 41 skupštinar ovog kluba na Izbornoj skupštini. Vančina će tako na čelu kluba zamijeniti Ivanu Jurinu, koji zbog poslovnih obaveza nije mogao nazočiti Izbornoj skupštini. Vančini koji je do sada bio dopredsjednik kluba ovo je druga čelna funkcija u zagorskom sportu, jer je i predsjednik Športske zajednice KZŽ. Ujedno je i ravnatelj Opće bolnice Zabok, a još uvijek je i aktivan igrač seniorske momčadi. Njegovi najbliži suradnici biti će Dalibor Tuđa koji je izabran za dopredsjednika, Martina Hajdaš-Dončić koja će obnašati funkciju Izvršne direktorice, te Mate Fio koji je izabran za sportskog direktora kluba. Tajnik kluba ostao je Božidar Mokrovčak. Dalibor Tuđa trebao bi biti prvi operativac kluba, Martina Hajdaš Dončić koja se iskazala u radu omladinskog pogona trebala bi biti zadužena za klupske financije, a šef omladinskog pogona, Mate Fio, trebao bi kreirati sportsku politiku kluba.

Uz Tihomira Vančinu, Martinu Hajdaš Dončić i Daliboru Tuđu u Upravnom odboru klubu bit će i: Zvonimir Čuljak, Miljenko Krznar, Miljenko Goluban, Ivan Jurina, Božidar Tkalčević, Tanja Tuđa, Zoran Bunčec, Branko Jakopović, Mario Bajs i Darko Tomek. Nadzorni odbor i Disciplinska komisija nisu pretrpjeli promjene. Tako će u Nadzornom odboru funkcije obavljati: dr. Ivica Balagović (predsjednik NO), ing. Boris Jakuš i prof. Tomica Polanović, a u Disciplinskoj komisiji: Branko Kušan, Žarko Ivančić i Krunoslav Kušan.
Prije izbora novih čelnika Mladost je promjenila svoj statut.

Tako je ukinut Izvršni odbor koji često nije mogao skupiti kvorum, dok je Upravni odbor s 9 proširen na 13 članova. Prema novom statutu odgovorne osobe u klubu su predsjednik i dopredsjednik, dok je funkciji izvšrnog direktora oduzeta odgovornost.

- Drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju, za razliku od nekih prijašnjih skupština. Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i čestitam svim novoizabranima. Moj cilj je rad Upravnog odbora podići na višu razinu. Uz radove na infrastrukturi, paralelno ćemo raditi i na jačanju momčadi i omladinskog pogona. Cilj nam je da naše mlađe kategorije izbore prvu hrvatsku ligu, a prva momčad III. HNL kroz određeno vrijeme. Danas u prvoj momčadi imamo 20 igrača iz vlastitog pogona, što je pravo blago - riječi su novog predsjednika Mladosti, Tihomira Vančine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook