Prethodni članak
Sljedeći članak

[20. RALLY POREČ] Zagorje iz Oroslavja drugo u ekipnom poretku

Zagorje je predvodila posada Dario Šamec/Florian Šalec


U organizaciji AK Poreč Motorsport i AKORK Skok Racing u Poreču je održano 20. jubilarno izdanje porečkog rallya, koje se bodovalo za Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Slovenije. Na 11 atraktivnih brzinaca koji su uz Poreč obuhvatili i mjesta Žbandaj, Kanfanar, Flengi, Červari i Tar nastupile su 63 posade, a rally je završilo 50 posada. Uz hrvatske i slovenske vozače, nastupili su i vozači iz Italije i Mađarske.

Nakon uzbudljivih vožnji pobijedila je mađarska posada Antal Kovacs/Gerogley Isovics, koja je 11 brzinaca u svojoj Ford Fiesti R5 prošla u vremenu 53.24.8. Drugo mjesto osvojila je talijanska kombinacija Claudio De Ceocco/Lisa De Ceocco, koja je u Hyundaiu I20 RS rally prošla u vremenu 54.15, dok je treće mjesto osvojila slovenska posada Darko Peljhan/Matej Čar u VW Polu proto, u vremenu 54.57.19.

Najbolja hrvatska posada, Niko Pulić/Davor Devunić (AK Dubrovnik racing) u Opel Adamu R2 rally je završila u vremenu 56.03.9, čime su došli do osmog mjesta u generalci i naravno prvog u poretku PH. Drugi su bili Juraj Šebalj i Ivan Pogarčić (AKK Sveta Nedlja) u Toyoti GT86 CS R3, a treći Mađari Janos Szilagy i Alexandra Vardi koji su u Peugeotu 208 R2 branili boje AK Delta sport.

Šamec i Šalec predvodili Zagorje

Zagorje iz Oroslavja bilo je na visini zadatka i osvojilo je drugo mjesto u ekipnom poretku, odmah iza AK Delta sport. Po običaju, Zagorje je predvodila posada Dario Šamec/Florian Šalec koja je u Peugeotu 206 RC stigla do petog mjesta u ukupnom poretku za PH, četvrtog mjesta u klasi 4, te 20. mjesta u ekipnom poretku. Bila je to odlična vožnja poznatog zagorskog dvojca. Do 30. mjesta u generalci stigla je posada Zagorja Nino Bogović/Marko Likareveić u Renault Cliu, a ovaj dvojac ujedno je osvojio i četvrto mjesto u klasi 5, kao i u grupi S2. Mario Ban (AK Zagorje) i Aleksandra Kovačić (Ak Delta sport) stigli su s Peugeotom 106 do 43. mjesta u generalci, ujedno i do osmog mjesta u klasi 5, dok su grupi S1 stiglli do postolja, točnije do drugog mjesta. Do 45. mjesta u generalnom poretku stigli su Saša Horvat i Damir Boc u Škodi Fabii. U ukupnom poretku za PH Horvat i Boc bili su deseti, dok su se u klasi 4 popeli na drugu stepenicu pobjedničkog postolja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook