Prethodni članak
Sljedeći članak

[SVAKA ČAST] Učenici SŠ Zabok iz Bratislave se vratili s brojnim nagradama

Učenici Srednje škole Zabok sudjelovali su na jubilarnom 15. međunarodnom natjecanju ‘RETURN TO TRADITIONS-BRATISLAVA 2019’


Učenici Srednje škole Zabok sudjelovali su na jubilarnom 15. međunarodnom natjecanju ‘RETURN TO TRADITIONS-BRATISLAVA 2019’ koje se održavalo od 14. do 18. listopada. Tijekom petodnevnog boravka u Bratislavi, učenici (Lovro Knapić, Marijana Županić, Tin Škrlin-Batina i Mattea Žigante) i njihovi mentori, profesori Ivan Đurkin-Benkotić i Stjepan Gmajnički, imali su priliku razmijeniti iskustva s kolegama iz drugih zemalja, upoznati se s tradicionalnom kuhinjom europskih zemalja ali i pokazati znanje engleskog jezika koji je bio službeni jezik natjecanja. Osim učenika Srednje škole Zabok, koji su s ponosom predstavljali boje Hrvatske, na natjecanju su sudjelovale ekipe iz zemlje domaćina, Slovačke, Češke, Poljske, Gruzije i Latvije.

Učenici Srednje škole Zabok na ovom natjecanju bili su među najmlađim ekipama. Učenici Lovro Knapić i Marijana Županić natjecali su se u disciplinama kuhanje-priprema svečanog objeda od četiri slijeda i flambiranje. Učenici Tin Škrlin-Batina i Mattea Žigante natjecali su se u disciplinama posluživanje svečanog objeda i postavljanje svečanog stola. U disciplini spravljanje koktela boje je  branio Tin Škrlin-Batina. Srednja škola Zabok je i ove godine bila među najuspješnijim sudionicama natjecanja.  Tin Škrlin-Batina i Mattea Žigante (mentor Stjepan Gmajnički) za postavljanje svečanog stola osvojili su 2. mjesto.  Marijana Županić (mentor Ivan Đurkin-Benkotić) osvojila je 2. mjesto u kategoriji flambiranje. U kategoriji posluživanje svečanog objeda 3. mjesto osvojili su Tin Škrlin-Batina i Mattea Žigante (mentor Stjepan Gmajnički), dok su u kategoriji kuhanje-priprema svečanog objeda od četiri slijeda Lovro Knapić i Marijana Županić (mentor Ivan Đurkin-Benkotić) osvojili 3. mjesto.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook