Prethodni članak
Sljedeći članak

[13 MIL. KUNA EUROPSKIH SREDSTAVA STIGLO U LOBOR] Načelnica: 'Želimo omogućiti svim mještanima jednake uvjete za život'

Predsjednik ŽO HDZ-a KZŽ i saborski zastupnik Žarko Tušek pohvalio je općinsko vodstvo koje je uz pomoć mjera Vlade RH ostvarila značajna sredstva preko resornih ministarstva kao i preko EU fondova


Predsjednik ŽO HDZ-a KZŽ i saborski zastupnik Žarko Tušek Tušek danas je posjetio općinu Lobor. Razgovarao je s načelnicom Ljubicom Jembrih i njezinim zamjenikom Josipom Horvatom o ključnim projektima koji se realiziraju na području općine. Nakon sastanka u općinskim prostorijama obiđene su tri lokacije na kojima u tijeku ili kreću u realiziraciju značajne investicije.


Na mjesnom groblju u Loboru uređuje se parkiralište, a za treću fazu nastavka uređenje Općina Lobor dobila je novih 350.000 kuna. U Markušbrijegu je u planu uređenje dječjeg igrališta i parkirališta, a u Vojnovcu Loborskom u zaseoku Benkovići i Rihtarići kompletna rekonstrukcija nerazvrstane ceste i asfaltiranje, što će se financirati iz dobivenih pola milijuna kuna za uređenje nerazvrstanih cesta u sklopu programa podrške razvoju brdsko – planinskih općina.


Žarko Tušek je istaknuo kako Općina Lobor prednjači u mnogim projektima koji se tiču komunalne i društvene infrastrukture te pohvalio načelnicu, zamjenika, Jedinstveni upravni odjel i tim koji radi na svim tim investicijama, a koji su zajedno s pametnim mjerama Vlade RH što kroz natječaje resornih ministarstava, što kroz fondove EU zaslužni za odlične rezultate.  - U općinu Lobor je došlo ukupno 13 milijuna kuna ugovorenih europskih projekata, 5 - 6 milijuna kuna ncionalnih sredstava. U ovoj godine 1,5 mil. kuna iz nacionalnih sredstva, plus jedan veliki projekt uređenja općinske zgrade. – rekao je Tušek, pohvalivši i dvije udruge iz socijalne sfere, udruga Sveta Ana i Kućna pomoć, koje su povukle gotovo 7 milijuna kuna i zapošljavaju 50 –ak ljudi. – Možemo biti ponosni da unatoč, vremenu u kojem se nalazimo, projekti i natječaji idu dalje i tim ćemo tempom nastaviti - dodao je Tušek.


Načelnica Ljubica Jembrih naglasila je da ovih 13 milijuna kuna itekako doprinose razvoju ruralnog područja i da će se to vidjetima u svim segmentima, posebice sredstva koja su usmjerena na sanaciju nerazvrstanih cesta i uređenje parkirališta na mjesnom groblju u Loboru. Istaknula je dobru suradnju s Vladom RH, saborskim zastupnikom Tušekom i premijerom Plenkovićem, koji su, rekla je, prepoznali potrebe ruralnih sredina. - Mi sa svojim izvornim prihodima od 5 milijuna kuna ne bi mogli realizirati ni jednu veću značajnu investiciju. U ove tri godine uredili smo ukupno 6 km nerazvrstanih cesta. Na području općine je ukupno 90 km nerazvrstanih cesta, od toga 50 km su asfaltirane dionice, a neke su tolike derutne da im hitno treba sanacija. Jedna od tih dionica je i u naselju Benkovići koja kreće s uređenjem. Ulica puna života, s derutnim asfaltom i jednom dionicom bez asfalta, ukupne dužine 380 metara. Želimo omogućiti svim našim sumještanima iste uvjete života – zaključila je načelnica Jembrih.

           

           

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook