Prethodni članak
Sljedeći članak

'Poduzetnički inkubator je spreman. Pozivamo buduće stanare da se prijave na natječaj'

Održana je konferencija za medije na temu natječaja Poduzetničkog centra KZŽ za najam poslovnih prostora u zgradi Poslovno – tehnološkog inkubatora


Održana je konferencija za medije ispred nove zgrade Poslovno – tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije. Tema konferencije je natječaj Poduzetničkog centra KZŽ za najam poslovnih prostora u zgradi Poslovno – tehnološkog inkubatora. O navedenoj temi govorili su zamjenik župana KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek i direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol Županić.

Zamjenik župana KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek kazao je kako je Poslovno – tehnološki inkubator u završnoj fazi opremanja i da je upravo ovo dokaz da, unatoč koronavirusu, aktivnosti Županije nisu stale. - Unatoč tome što smo se puna tri mjeseca bavili koronom, ovo je samo potvrda i dokaz da aktivnosti Županije nisu stale. Poduzetnički inkubator je 99,9 posto spreman, a još ga samo treba opremiti – naglasio je zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek dodajući kako kasni oprema od strane dobavljača zbog ove situacije s koronavirusom. – Oprema je trebala doći iz više dijelova Europe i opremanje ćemo u narednim danima privesti kraju. Pozivamo sve buduće stanare Poduzetničkog inkubatora da se prijave na natječaj. Otvorena su dva javna natječaja. Tu su javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora, za edukacijsko – tehnološki prostor Poslovnog inkubatora. Drugi natječaj je za davanje u zakup poslovnog prostora za inkubacijske prostore. Pozivam sve buduće poduzetnike i sve buduće stanare, sve početnike da se prijave – pozvao je Ferek-Jambrek, a rekao je kako je već došlo prijava za jedan dio. – U narednim mjesecima Poduzetnički inkubator profunkcionirat će punim plućima unatoč situaciji s koronavirusom i ostalim poteškoćama – rekao je Ferek-Jambrek.

 

 

Direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol Županić istaknula je da joj je također velika čast i zadovoljstvo, da u ovim izazovnim trenucima za poduzetništvo, raspisan javni natječaj za zakup prostora u Poslovno – tehnološkom inkubatoru. – Velika mi je čast i zadovoljstvo, u ovim izazovnim trenucima za sve nas, a naravno za poduzetništvo, da možemo reći da je raspisan javni natječaj za zakup poslovnih prostora u Poslovno - tehnološkom inkubatoru i za zakup poslovnih prostora za edukacijsko – tehnološke svrhe. Ono što sama zgrada pruža su poslovni prostori, jedna veća i jedna manja dvorana za edukaciju i sastanke, inovativni laboratorij opremljen informatičkom opremom i programima za modeliranje 2D i 3D modaliteta. Centar za robotiku će biti na dispoziciji i stanarima inkubatora i poduzetnicima početnicima, koji nisu stanari, nego su virtualni stanari. Također će biti na dispoziciji našim postojećim poduzetnicima s područja KZŽ – objasnila je direktorica Jantol Županić te dodala kako natječaj traje do 13. svibnja. - Što se tiče samog natječaja, raspisan je 15 dana, 13. svibnja se završava natječaj. S obzirom da natječaj uskoro završava, neka naši poduzetnici požure - istaknula je.

 

 

Direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol Županić također je objasnila je što se sve nalazi u prostoru Poslovno – tehnološkog inkubatora. - Imamo 5 inkubacijskih prostora, koji su namijenjeni za proizvodne djelatnosti, oni se nalaze u prizemlju zgrade. Imamo i 8 inkubacijskih prostora, koji su namijenjeni za uslužne djelatnosti tj. uredske prostore, oni se nalaze na prvom katu zgrade. Ujedno na prvom katu je i dvorana za poduzetnike i na drugom katu smo mi, poduzetničko potporna institucija i još jedna poduzetničko potporna institucija s područja KZŽ, a to je naša REGEA. Što se tiče veličine prostora, proizvodni dio imamo od 50 kvadrata do 170 kvadrata. Što se tiče uslužnog prostora, od 27 kvadrata do 42 kvadrata – istaknula je direktorica Jantol Županić. - Mi smo kao operateri infrastrukture zapravo zaduženi da bi poduzetnicima pomogli u samim početcima, što se tiče savjetodavnih usluga i izrada početnog plana poslovanja kako bi poduzetnicima početnicima kvalitetno mogli pomoći sa realizacijom njihovih poduzetničkih ideja i podhvata. Ono što smo mi željeli na jednom mjestu napraviti je to da je poslovno tehnološki inkubator centralno mjesto savjetodavne mentorske pomoći uz infrastrukturnu komponentu. Ovih se dana formira mreža mentora koji će isto biti na raspolaganju i poduzetnicima koji se nalaze u inkubatoru i svima s područja KZŽ – rekla je direktorica Jantol Županić i dodala kako se sva dokumentacija vezana za najam poslovnih prostora u zgradi Poslovno – tehnološkog inkubatora nalazi na tri internetske stranice. - Sva dokumentacija nalazi se na tri internetske stranice, a to su internetska e Krapinsko – zagorske županije, Poduzetničkog centra KZŽ i stranica Poslovno - tehnološkog inkubatora. Tamo se nalaze sve informacije, tlocrti prostora, usluge i pravilnik o korištenju usluga Poslovno tehnološkog inkubatora – istaknula je.

Krapinsko – zagorska županija subvencionirat će najam poslovnih prostora putem programa potpore male vrijednosti na tri godine korištenja poslovnog prostora. To je u prvoj godini 70%, u drugoj godini 50% i u trećoj 25 %. Uslužni prostori se mogu koristiti tri godine, a proizvodni prostori se mogu koristiti pet godina, s time da je tri godine subvencija, zadnje dvije godine su komercijalni uvjeti.

Inkubacijski prostori su namijenjeni za poduzetnike početnike i za fizičke osobe koji planiraju u okviru mjesec dana, nakon što se jave na natječaj, registrirati svoj pravni oblik i potpisati ugovor o zakupu. Što se tiče edukacijsko – tehnološkog prostora, tu je namijenjen natječaj za pravne subjekte koji su registrirani za djelatnosti obrazovanja.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Od 20:45 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je za sve skupine vozila. Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s ka...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program