Prethodni članak
Sljedeći članak

0tvoren vanjski bazen Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice

Investicija Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice i Krapinsko – zagorske županije vrijedna 23,7 milijuna kuna. Dužine je 32 metra, širine 24 m, podijeljen je u dva dijela, plivački dio sa 4 plivačke staze, dok je drugi dio rekreativni s masažerima i onime što ovakvi bazeni trebaju imati


U ponedjeljak je svečano otvoren novi vanjski bazen Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Investicija je teška 23,7 milijuna kuna, od toga su 11,7 milijuna kuna sredstva bolnice, a ostalo je kredit Zagrebačke banke koji se otplaćuje decentraliziranim sredstvima Krapinsko – zagorske županije. Bazen je dužine 32 metra, širine 24 m, podijeljen je u dva dijela, plivački dio sa 4 plivačke staze, dok je drugi dio rekreativni s masažerima i onime što ovakvi bazeni trebaju imati. Bazen će poboljšati kvalitetu usluge prije svega pacijentima bolnice,a 21. svibnja otvorit će se i za građanstvo.

- Bazen je punjen termomineralnom vodom iz našeg izvora, u bazenu se nalazi 1000 kubika vode. Napomenut ću da je to voda koja je stara 10.100 godina, dakle voda iz mlađeg ledenog doba, prema tome, kad ćete se kupati u ovom bazenu, kupat ćete se u vodi iz mlađeg ledenog doba. Temperatura bazena može se regulirati od 28 do 35 stupnjeva, prema potrebi – rekao je ravnatelj bolnice Davor Gredičak. Radi se o prvoj fazi cjelokupnog projekta, dok će se u drugoj fazi bazen i natkriti. – Po ljetu će djelomično biti poluotvoren, a preko zime zatvoren. Tako ćemo moći raditi 365 dana u godini. Druga faza dakle sačinjava krov ovog bazena, u sljedećoj trećoj fazi ćemo srušiti staru zgradu koja se nalazi iza. Tu će biti lječilišni hotela koji će u svojoj trećoj etaži imati bazen. Iza bazena ide četvrta i peta faza - kompleks od još nekoliko bazena. Sve je već isprojektirano, dobivena je lokacijska dozvola, i građevinska će biti dobivena u rujnu. To je opsežan projekt koji će koštati negdje oko 170 milijuna kuna. Čekamo potporu europskih fondova da bismo to mogli realizirati – najavio je Davor Gredičak.



- Usudio bih se reći da smo s ovim današnjim otvaranjem vratili Stubake na kartu toplica. Ovaj bazen koji će prije svega služiti za poboljšanje uvjeta rehabilitacije samih pacijenata moći će koristiti i mještani i turisti koji dolaze na područje Stubaka i KZŽ. Stubaki su sami po sebi jedan brend, a Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice biser unutar tog brenda. Prije svega zahvaljujući tradiciji, ali i izuzetnoj kvaliteti, obrazovanju, maru, trudu ljudi koji rade u Specijalnoj bolnici, mi smo se mogli odlučiti krenuti u jedan takav projekt - rekao je župan Željko Kolar. Istaknuo je i da su u posljednje 4 godine uložili preko 50 mil. kuna u opremanje ove specijalne bolnice. Cijeli projekt vrijedan 171 mil. kuna nazvao je strateškim projektom KZŽ za koji vjeruje da će se realizirati kroz 4 do 7 godina. Ovakva velika investicija pridonijet će daljnjem brendiranju Zagorja Bajke na dlanu kao najbolje kontinentalne turističke destinacije - zaključio je župan.


Saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je da je projekt ostvaren trudom, marom, mudrim planiranjem, dobrim upravljanjem bolnice i nesebičnom trudom, voljom, i kreditnim angažmana od Krapinsko – zagorske županije. Načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak rekao je da je današnji dan jedan od najvećih dana novije povijesti Stubaka.

- Nadam se da će svi planovi biti ostvareni u što kraćem periodu i hvala svima koji su sudjelovali u ovome, od izvođača, projektanata, nadzora, Županije. Ovo je prekrasan poklon za Općinu Stubičke Toplice – rekao je Beljak.

Na svečanom otvorenju nastupila je juniorska reprezentacija Hrvatske u sinkroniziranom plivanju, djevojke iz Kluba sinkroniziranog plivanja ŠASK iz Zagreba koja se priprema za Europsko juniorsko prvenstvo ove godine na Malti.

Cijelu fotogaleriju pogledajte ovdje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook