Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisana Povelja o suradnji između Glazbene škole Dugo Selo, Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica i udruge “Svesvir”

Kao najvažnija točka suradnje ističe se zajednička suradnja i organizacija na projektu “Bistrički zvukolik” - međunarodnom mješovitom natjecanju glazbenika solista i komornih sastava


U ponedjeljak 8. veljače je potpisana Povelja o suradnji između Glazbene škole Dugo Selo, Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica i udruge “Svesvir”. Kao najvažnija točka suradnje ističe se zajednička suradnja i organizacija na projektu “Bistrički zvukolik” - međunarodnom mješovitom natjecanju glazbenika solista i komornih sastava. Radi se o jednom od najvećih glazbenih natjecanja u Republici Hrvatskoj.

Ovogodišnje 8. izdanje festivala održat će se od 10. do 13. svibnja, pri čemu će se prvi dio natjecanja organizirati u Mariji Bistrici, a drugi dio u Glazbenoj školi Dugo Selo. Povelju su potpisali ravnatelj Glazbene škole Dugo Selo Dario Cebić, ravnatelj OŠ Marija Bistrica pri kojoj djeluje Glazbena škola Dominik Karajić i predsjednik Udruge ''Svesvir'', organizatora Bistričkog zvukolika Ivan Palanović.

Suradnja je zapravo započela prošle godine kada je Bistrički zvukolik, zbog epidemiološke situacije po prvi puta održan izvan Marije Bistrice. Kako je objasnio predsjednik Udruge ''Svesvir'' Ivan Palanović, do suradnje je došlo posredstvom Roberta Mihovilića, koji je radi u Glazbenoj školi u Dugom Selu, a ujedno je i dugogodišnji suradnik KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica. Kako se suradnja prošle godine pokazala iznimno uspješnom, donijeta je odluka da se ona nastavi, pa je stoga i formalizirana potpisivanjem ove povelje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook