Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZAHVALA JESENI U KLANJCU POSTAJE PUNOLJETNA]Očekuje vas mnoštvo kulturnih, dječjih i sportskih sadržaja, navečer pozornicu preuzimaju Crvena jabuka i Frajle

Od 4. do 6. listopada Grad Klanjec će po osamnaesti put srdačno otvoriti svoja vrata i s radošću dočekati sve svoje posjetitelje na manifestaciji 'Zahvala jesenji u Klanjcu'. Ovogodišnji program predstavili su gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin i direktorica TZ 'Biser Zagorja' Tatjana Petranović Capar


Grad Klanjec, Kulturni centar Klanjec i TZP Biser Zagorja organizatori su tradicionalne trodnevne kulturno-turističke manifestacije  Zahvala jeseni u Klanjcu 2019. koja će se ove godine na središnjem gradskom trgu u Klanjcu održati od 4.  do 6. listopada. Tim je povodom u multimedijskoj dvorani Studija Galerije Antuna Augustinčića danas održana konferencija za medija na kojoj je predstavljen bogat program.

Riječi dobrodošlice poželio je domaćin, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek istaknuvši da će se ove jeseni manifestacija održati po 18. put,  što znači da postaje punoljetna.  Izrazio je i zadovoljstvo što je jedna mala manifestacija kroz sve ove godine prerasla na višu razinu s  raznolikim sadržajima za različite generacije i brojnim posjetiteljima.  Brlek je dodao i kako mu je posebno drago  što se kroz ovu kulturno – turističku manifestaciju mogu predstaviti OPG-ovi koji prezentiraju i na štandovima mogu ponuditi jesenske plodove svoga rada.  Gradonačelnik prati i prognozu, pa je tako obećao lijepo vrijeme u sve dane manifestacije.

Manifestacija svojim bogatim programom privlači svake godine sve više posjetitelja i prepoznatljivi je znak Klanjca, ali i cijelog ovog dijela Krapinsko-zagorske županije. Najvažnija događanja, posebno kulturni dio manifestacije.  predstavila je ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin. – Manifestacija se otvara u petak, 4. listopada već tradicionalno kroz kulturno – glazbeni program 'Klanjec, moj grad'.  Pripremljene su dvije izložbe kiparice Valentine Rašan i likovna izložba 'Oton Iveković' – klanječka platna. U subotu, 5. listopada počinje susret kulturno – umjetničkih društava i glazbenih skupina 'Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše', a u nedjelju će pozornica biti prepuštena djeci. Publici su posebno zanimljivi večernji koncert.  U subotu će svirati Crvena jabuka  subotu, dok će u nedjelju koncert održati The Frajle – rekla je Horvatin.

Dječje i sportske programe najavila je direktorica TZ 'Biser Zagorja' koja obuhvaća Klanjec, Tuhelj i Veliko Trgovišće  Tatjana Petranović Capar, istaknuvši kako se ove godine stavlja jači naglasak na povezivanje triju područja koji čine i zajedničku turističku zajednicu.   - Imamo Biciklijadu koja će startati u Klanjcu i završiti u Klanjcu, a proći će prelijepim zagorskim krajem, kroz Veliko Trgovišće, Tuheljske Toplice, Tuhelj i Klanjec. Ukupno je to 48 km. Za djecu su pripremljene radionice, predstave, plesni program i večernji show.  Za ljubitelje starijih limeni ljubimaca bit će pripremljena i vožnja oldtimera -  dodala je Petranović – Capar. 

Ako volite Zagorje u jesen, dobro društvo, opuštenu atmosferu i fine domaće delicije, pridružite se Klanjčanima na manifestaciji „Zahvala jeseni 2019.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook