Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski župan na forumu o destinacijskim menadžment organizacijama

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar prisustvovao je jučer u Zagrebu prvom DMO (destinacijske menadžment organizacije) forumu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma...


Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar prisustvovao je jučer u Zagrebu prvom DMO (destinacijske menadžment organizacije) forumu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma, a u okviru projekta ''Osposobljavanje sustava turističkih zajednica za djelovanje prema modelu destinacijske menadžment/marketing organizacije''.

Riječ je o projektu koji ima za cilj povećanje učinkovitosti sustava upravljanja turizmom u Hrvatskoj kroz preustroj postojećeg sustava turističkih zajednica i njihovo osposobljavanje za efikasno upravljanje turističkom destinacijom prema modelu sustava destinacijskih menadžment organizacija.

U uvodnim obraćanjima ministar turizma Darko Lorencin i direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić istaknuli su kako je sustav organizacije turističkih zajednica dao svoj doprinos i zapažene rezultate kroz 22 godine otkad je postavljen, ali ga treba osuvremeniti i prilagoditi novonastalom okruženju kako bi bio učinkovitiji i konkurentniji.

Trenutno  su u tijeku pripreme prijedloga izmjena i dopuna Zakona o turističkim zajednicama. Uskoro će biti postavljene glavne teze za javnu raspravu na temelju kojih će se izraditi prijedlog zakona. Kao primjer dobre prakse istaknut je sustav turističkih zajednica u Austriji o čemu je govorila Petra Stolba, direktorice NTO Austrije, u prezentaciji na temu ''Kamo idu turističke destinacije i kako se njima upravlja, pogled iz Austrije'' te Andreas Purt, direktor TO Mostviertel u izlaganju na temu ''Regija kao brend i kao destinacijska menadžment organizacija.''

Predstavljeni su i zaključci projekta ''Osposobljavanje sustava TZ-a, djelovanje prema modelu DMO'', a na kraju je održana panel rasprava o reorganizaciji sustava turističkih zajednica.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook