Prethodni članak
Sljedeći članak

U Kumrovcu se održava Eko, etno, fletno festival: „Harmonika je brend Zagorja“

Eko, etno, fletno festival možete posjetiti još danas kada je na rasporedu tradicionalna Rokovska nedjelja uz vatrogasnu zabavu u organizaciji DVD-a Kumrovec


Kumrovčani i njihovi gosti ovoga tjedna mogu uživati u sadržajima bogatom petom izdanju Eko, etno, fletno festivala. U četvrtak je bio dan posvećen poeziji uz pjesnički susret „Večeras ću vam… pjesmom reći“ gdje su ljubitelji poezije mogli uživati u stihovima Dragutina Ulame u interpretaciji Branka Ulame te nastupe brojnih gostiju. U petak su najmlađi Kumrovčani došli na svoje uz „Dječju biciklijadu“ i stare pučke igre.

Središnje događanje festivala održano je u subotu u prostoru kod Centra za posjetitelje gdje je u popodnevnim satima bio održan Dan domaćih proizvoda. Posjetitelji su na štandovima mogli kupiti domaće proizvode kumrovečkih OPG-ova, vinarija, udruga i ostalih proizvođača. Društvo naša djeca Kumrovec pobrinulo se za najmlađe koji su imali prilike pogledati predstavu, a akademska slikarica Maja Vukina Bogović oslikavala je dječja lica face-paintingom.

U sklopu festivala u Centru za posjetitelje otvorena je izložba o harmonici frajtonerici/heligonki/gumberici. Izložbu je predstavila voditeljica Muzeja „Staro selo“ Kumrovec Anita Paun Gadža, a svoja sjećanja o harmonici i bogatoj glazbenoj karijeri s prisutnima su podijelili Zdenka Poljak i Rudolf Tramišak legende kumrovečke glazbene scene. Prisutne je pozdravio i najstariji kumrovečki glazbenik Milivoj Moguljak, a da nema straha za budućnost harmonike u ovim krajevima pokazao je najmlađi harmonikaš Antonio Sporiš koji je oduševio prisutne svojom izvedbom „Veselo, veselo Zagorci“.

Goste su potom pozdravili državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek, županijska pročelnica KZŽ Mirjana Smičić Slovenec te domaćin, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Večernji dio programa bio je rezerviran za glazbeni program uz „Večer harmonike i klape“. Prisutne su pozdravili ugledni gosti, a Alojz Kroflin inicijator festivala harmonikaša u Kumrovcu prisjetio se samih početaka festivala koji je prvi puta održan 2020. godine. Zanimljivi i raznovrsni glazbeni gosti raspjevali su i rasplesali do zadnjeg mjesta popunjen šator ispred Centra za posjetitelje.

Eko, etno, fletno festival možete posjetiti još danas kada je na rasporedu tradicionalna Rokovska nedjelja uz vatrogasnu zabavu u organizaciji DVD-a Kumrovec.

Glavni pokrovitelji ove manifestacije su Krapinsko zagorska županija, Ministarstvo turizma i sporta te Ministarstvo poljoprivrede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Još članaka iz "Turizam"

Facebook