Prethodni članak
Sljedeći članak

Poznati chef o vinima u RH: 'U Zagorju sam popio najbolji sauvignon u životu'


Foto: Promo

David Skoko gledatelje HRT-a od 4. listopada vodi na putovanje diljem Hrvatske te posjećuje neke od najistaknutijih domaćih vinara od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca te naravno Istre. Kulinarsko-putopisni serijal "Motor, loza, kuhača" ima devet nastavaka koje je režirao Radislav Jovanov Gonzo, Tanja Tušek je scenaristica, producentica je Inja Korać, dok je direktor fotografije Toni Renaud, a montažu potpisuju Anita Jovanov, Tomislav Pavlic i Žarko Korać. Chef Skoko ispričao je za Večernji list što možemo očekivati od ove zanimljive kombinacije dokumentarne serije i zabavnog formata koji uključuje gastronomiju, enologiju i putopis.

U opširnom razgovoru Skoko je otkrio o kakvom se putopisu radi, kakva jela su se pripremala, a ono što je posebno zanimljivo nama Zagorcima je činjenica da je na pitanje o vinima posebno istaknuo Zagorje kao vrhunsku vinsku regiju.

"Hrvatska vina su stvarno fina, neka od tih vina stvarno zaslužuju biti u vrhu svjetske vinske ponude. Neću reći da su sva vina fantastična, ali recimo na jugu Dalmacije, na Pelješcu sam pio stvarno ozbiljna vina, dok mi bijela tamo nisu bila najnaj. Recimo, najbolja pjenušava vina su mi bila na Plešivici, najsvježija i najukusnija bijela vina sam kušao u Slavoniji i Zagorju. Fantastičnih slavonskih vina sam pio i izbila su me iz cipela. Isto je bilo s određenim vinima iz Zagorja, tamo sam popio najbolji sauvignon u životu i definitivno je tu nestala neka predrasuda o zagorskim vinima kao o nekim kiselišima. I Rimljani su tamo radili vina, a oni su dobro znali što je dobra pozicija za vina tako da nije to bez veze. ", rekao je David Skoko.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook