Prethodni članak
Sljedeći članak

Porezna i Carinska uprava kreću u akciju "intenzivnog nadzora" od 0 do 24 sata

Nadzori će se obavljati u sve dane (uključujući i dane vikenda) u vremenu od 0 do 24 sata, izvijestila je Porezna uprava....


Siva ekonomija i dalje predstavlja velik problem u cijeloj Europi, stoga Ministarstvo financija nastavlja s dosljednim provođenjem nadzornih aktivnosti iz svoga djelokruga, a posebno putem zajedničkih nadzora koje provode Porezna uprava i Carinska uprava.

Prvenstveno se radi o provođenju pojačanih nadzora fiskalizacije i poreza na dodanu vrijednost koju provode službenici Porezne uprave te nadzora i otkrivanja nezakonitih aktivnosti u području prometa trošarinske robe, obavljanja neregistrirane djelatnosti, boravišne pristojbe i kontrole plovila koje provodi Carinska uprava, izvijestila je Porezna uprava na svojim internetskim stranicama.

Jadran i Zagreb na udaru

Isti se provode kod poreznih obveznika koji prodaju roba i usluga naplaćuju u gotovom novcu, a naročita pozornost se posvećuje provođenju nadzora na jadranskoj obali i u Gradu Zagrebu, vodeći računa o povećanom poreznom kapacitetu tih sredina.

Iz raspoloživih pokazatelja u ciljanim provjerama i nadzorima iz područja Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, još uvijek se utvrđuje oko 30% nepravilnosti, što ukazuje na potrebu kontinuiranog praćenja i uvođenja fiskalne discipline.

Skoro sve djelatnosti bit će pod nadzorom

Stoga će posebna pozornost u provedbi nadzora, koje provode službenici ministarstva financija, biti usmjerena na nadzore u djelatnosti ugostiteljstva, trgovine, iznajmljivanja (smještaja i drugih pokretnina), prijevoza, uslužnih djelatnosti (cvjećari, frizeri, automehaničari i sl.), turizma (posebno izletnički turizam). Provoditi će se i nadzori na mjestima posebnih prigodnih svečanosti, tržnicama, pekarnicama, mesnicama, veterinarskim i medicinskim ordinacijama i slično.

Osim nadzora fiskalizacije i poreza na dodanu vrijednost provoditi će se i nadzori obveznika koji imaju evidentirana nepodmirena dugovanja prema državnom proračunu.

Intenzivni nadzor od 15.6. do 15.9.

Nadzori se obavljaju kontinuirano na cijelom području Republike Hrvatske u tijeku cijele godine ali će se u razdoblju od 15.06. do 15.09.2014. godine provoditi naročito intenzivno i spovećanim brojem službenika. Nadzori će se obavljati u sve dane (uključujući i dane vikenda) u vremenu od 0 do 24 sata, izvijestila je Porezna uprava.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook