Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvoren najmoderniji hostel u Zagorju

Napravio je odličan potez u pravo vrijeme jer smo destinacija koja kontinuirano raste već šest godina, destinacija u kojoj smo za 4 godine za 100 posto povećali broj dolazaka i noćenja, destinacija gdje svaki mjesec imate neku novu investiciju u turizmu i koja je prepoznata i od stranih i od domaćih gostiju, istaknuo je župan Kolar


Danas je u Desiniću upriličeno svečano otvorenje hostela Wine Hill, mladog poduzetnika Dalibora Hajdinjaka koji već ima kuću za odmor, a koja je ujedno bila i prvi smještajni objekt u Pregradi. Nakon uređenje kuće za odmor, dobio je ideju renovirati staru zgradu u Desiniću i pretvoriti je u hostel. Tako je nastao Hostel Wine Hill, na mjestu stare zgrade u Desiniću u kojoj je nekada bio restoran i vinarija, ali već dugi niz godina nije u funkciji. Zgrada je kompletno obnovljena i dograđena te kategorizirana u hostel. Hostel ima 5 spavaonica, 4 sobe, prostrani dnevni boravak, modernu  kuhinju te uređeni zimski vrt i ljetnu terasu. Ukupni kapacitet smještajnih jedinica hostela u prizemlju i na katu iznosi 41 krevet. Osim smještajnih jedinica, hostel ima višenamjensku dvoranu kapaciteta do 80 osoba.  Hostel je dosad imao već 118 noćenja.

Vlasnik hostela Dalibor Hajdinjak gostima je zaželio dobrodošlicu, a goste je ispred Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela pozdravila predsjednica Ksenija Krivec Jurak. Voditeljica hostela Valentina Večerić Gorupić istaknula je kako je hostel Desinić jedan od modernijih hostela u Krapinsko – zagorskoj županiji, kapaciteta dovoljnih za smještaj cijelog jednoga autobusa turista. – Desinić je lijepo malo mjesto koje polako širi svoj turizam, i to ne samo u centru, već i okolici. Tu je i poznati dvorac Veliki Tabor, muzeji, toplice u blizini… Dakle imamo šaroliku ponudu za svaki uzrast i dob. Iako su se hosteli u svijetu popularizirali za mlađu populaciju, dobrodošli su svi gosti, i stariji i mlađi, svi koji žele uživati u našem lijepom kraju – rekla je Večerić Gorupić.

Investiciju u centru Desinića pohvalio je i načelnik Zvonko Škreblin koja je istaknuo kako je Desinić turističko mjesto, koje ima zajedničku turističku zajednicu sa Zagorskim Selima i Kumrovcem kroz koju žele oplemeniti sve na tom području. - Uz naš veliki biser ne samo Zagorja već i Europe – Veliki Tabor, Etno selo u Kumrovcu, Miljanu u Zagorskim Selima, spomenik Lijepoj našoj najnovija atrakcija bit će nam spomen kuća Đure Prejca, poznatog Desinićanca, našeg glumca, kompozitora… koja se otvara iduće godine, što će, vjerujem, povećati i broj gostiju – istaknuo je načelnik Zvonko Šreblin.

- Čestitke obitelji Hajdinjak i mladom poduzetniku Daliboru koji se odlučio na ovu investiciju otvaranje hostela u Desiniću. Napravio je odličan potez u pravo vrijeme jer smo destinacija koja kontinuirano raste već šest godina, destinacija  u kojoj smo za 4 godine za 100 posto povećali broj dolazaka i noćenja, destinacija gdje svaki mjesec imate neku novu investiciju u turizmu i koja je prepoznata i od stranih i od domaćih gostiju. Upravo nam ovakvi smještajni kapaciteti trebaju, hosteli koji su većinom za mlađu i mobilnu populaciju, ali i hoteli s 4 i 5 zvjezdica, a što smo si i zacrtali kroz Strategiju razvoja KZŽ i Masterplan plan razvoja turizma do 2025. godine – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook