Prethodni članak
Sljedeći članak

Noć strave u Termama Olimia

Brrrrrrrr, gotovo svatko prestravljeno izusti, ulazeći s pozivnicom na «Strašno dobru zabavu» u zamračenom k


Brrrrrrrr, gotovo svatko prestravljeno izusti, ulazeći s pozivnicom na «Strašno dobru zabavu» u zamračenom klubu «Žafran», u želji za opuštanjem nakon godišnje konferencije Terma Olimia i Terma Tuhelj, u Wellness hotelu Sotelia.

Bila je to noć strave i užasa s petka na subotu. Već na ulazu dočekuju nas hostese-vještice, poneki vampir, zloduh ili škripavi kostur, odijevajući i nas u strašnu odjeću, većinom crnu, prigodnu za ples vještica i vampira. Sve je, zapravo, bilo sukladno «Noći vještica».

Sa stropova i zidova visjela su sva zastrašujuća bića ovog svijeta, crni gavrani, šišmiši, pauci na čelu s «crnom udovicom», kosturi, duhovi u bijelom, vampiri, vukodlaci, vještice što jašu na metlama, čudovišta s noževima, sabljama i trokrakim ostima…svakom gostu o vrat je obješena mala bočica s rezervnom «krvi», za svaki slučaj, ako vampir ne nađe žrtvu kojoj bi zario očnjake u vrat i sisao joj krv.

Strašno dobri plodovi mora, jezivi kotleti, vrišteći umaci, palačinke s usirenom krvi, abraka-dobra jela, kolači s izbečenim očima, torta s lubanjom na vrhu. sve su to skuhali i pripremili čarobnjaci i vile, na čelu sa šefom kuhinje, vukodlakom Janezom Blažićem. Nudili su se i čarobni - strašno dobri napici, kao bijela čarobnica, čarobnjački napitak, crni ribizl, batmanov koktail, vampirski napitak (miš-maš), viski, čarobna voda, vino, coca-cola, većinom tamno crveni kokteli u epruvetama koja je okolo dijelila lijepa vještica-hostesa Nikolina Pavlek iz Terma Tuhelj.

Sve je neminovno podsjećalo na krv i užas noći u kojoj su divljale i vriskale vještice, tulili vukodlaci, vampiri tragali za bijelim nježnim vratovima, a moja malenkost kao Batman, imala je zadaću spašavati nedužne smrtnike, otkrivati tko se inkarnirao u stanovitu «mrtvu dušu», kao zloćko ili dobrica…

Ops! U polumraku nabasam na okrupnog vampira i omanju dobru vilu. Fotografiram ih uz bljeskalicu, pazeći da izbjegnem «crveno oko» kako bi ublažio strah čitatelja. Vampir ispraznim glasom pojasni:

- Ja sam taj koji ovoj mojoj suradnici već godinama krv pije! - Dakako, otkrivam da je on Zdravko P., a ona Ivana K.. Brzo su se udaljili u potrazi za mjestom za sjedenje, hranom i pićem.

Onda se čuje nekakvo komešanje na ulazu. Osobito su vampiri pohrlili k vratima. I ne čudi, Vještica dugog vrata boje bjelokosti, bujne plave kose, vitka stasa, nogu dugim do poda vabila je njihove očnjake da se strasnim ugrizima domognu njene «plave» krvi. ali kad su vidjelo da ima svog zaštitara -gorostasa, zastali su i polako otklizali u dubinu sale u potrazi za drugim vratovima. Inkarnirani su bili Renata Sopek i njen novi dečko Sergej Bijelić.
Uz šank promatram jednu malu, vižljastu vješticu iz Zagorskog lista koja već godinama moje kolege, kolegica, a i mene vampirski davi temama i žurnim rokovima za sljedeće izdanje… Ljiljana P. Iz marketinga su još dvije vještice: jedna plava, uvijek nasmijana, druga crna, ozbiljna ali rasplesana.

Katarina i Jelica su vještice iz Zagreba. Kao predstavnice marketinga Vikend planera, traže koga bi začarale svojim čarobnim štapićima, e da bi popravile krvnu sliku svog glasila.

Kolege Mitja Zajec iz Terma Olimia i Petra Peroš iz Terma Tuhelj slikaju se za oglas. Traže dobrovoljne davaoce krvi.

Kasnije, kroz jednog prozirnog duha zamjećujem još jedan par, koji me podsjeća na našeg gazdu i gazdaricu. Je, nije, je…Jeste. Mufo kao Batman, koji spašava našeg «Zagorca», i njegova «zvijezda» - Stela, kak bi rekli stari Latini.

Članovi «Happy» glazbenog sastava, uz zastrašujuće zvučne efekte svirali su komade za ples vještica uz koje su se priljeplivali vampiri buljeći u njihove vratove. Iz najmračnijih kutova ponekad su prodirali užasni krici, ulijevali stravu i u najhrabrije ….

I tako sve do u cik zore, do oglašavanja prvih pijetlova!

Još članaka iz "Turizam"

Facebook