Prethodni članak
Sljedeći članak

MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365? : Post Covid turizam i nove prilike

U utorak, 6. listopada po četvrti će se put održati međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu Može li hrvatski turizam 365?


U utorak, 6. listopada 2020., od 10h do 14h, po četvrti će se put održati međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu Može li hrvatski turizam 356?.

Ove godine tema susreta je Post Covid turizam i nove prilike, a konferencija će se održati hibridno - uživo u Hotelu WELL Terme Tuhelj za ograničeni broj sudionika i poštujući sve epidemiološke preporuke i on-line za sve turističke profesionalce.

Prva konferencija nakon ovogodišnje sezone donijet će aktualne analize, rasprave, primjere najboljih praksi i prijedloge kako poslovati u post-Covid razdoblju i ostvariti nove prilike u turizmu. Eminentni govornici i vrhunski stručnjaci domaćeg i EU turizma analizirat će ovogodišnje turističke rezultate i raspravljati o izazovima i prilikama u vrijeme i nakon Covid19, „novom normalnom“ te cjelogodišnjem održivom turističkom poslovanju.

U centralnom dijelu konferencije održat će se Ministarski forum koji će predstaviti osnovna polazišta razvojnih strategija turizma u sljedećem periodu, u kojem će sudjelovati ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac, ministar za gospodarstvo i razvoj tehnologije Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, a uzvanicima će se obratiti i ministrica poljoprivrede, regija i turizma Republike Austrije Elisabeth Köstinger.

 

Analizu sezone 2020 i nove trendove predstavit će Siniša Topalović, globalni direktor turističkih savjetnika u Horwath HTL, a u panel raspravama o razvoju poslovanja te budućnosti turizma raspravljat će: Otmar Michaeler, predsjednik uprave Falkensteiner Michaeler grupe, James Chappell, globalni poslovni direktor u Horwath HTL London, Veljko Ostojić,  direktor Hrvatske udruge turizma, Kristian Šustar, voditelj razvoja u Uniline Travel Company, Nedo Pinezić, suvlasnik eportala Dantes, Dominik S. Černjak, direktor Jasna Chalet Resort i drugi.

Moderatori rasprava su Mislav Togonal, TV voditelj i urednik, Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamar Riviera i Saša Muminović, predsjednik SLO CRO poslovnog kluba.

Za turizam je izrazito važno da komuniciramo, diskutiramo, učimo jedni od drugih i održimo kontakt unutar industrije. Ovogodišnja konferencija ima za cilj donijeti analize aktualne situacije na tržištu, potaknuti promišljanja, donijeti svježe ideje i pozitivna iskustva o tome kako planirati turističko poslovanje u sljedećem periodu. Cjelogodišnji turizam zasigurno može biti dio odgovora na Covid izazove. Vrijeme je da budemo kreativni i hrabri. I vrijeme je da se ponovo vidimo.“ – poručuje Ivana Kolar, organizatorica konferencije.

Prethodne konferencije izazvale su veliki interes struke i medija, a svojim su dolaskom njezinoj važnosti doprinijela mnoga imena iz svijeta turizma kao i resornih ministarstava iz Hrvatske i susjednih zemalja. Odabir tema i predavača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Njemačke, Velike Britanije, Portugala, Španjolske, Irske, BiH, Albanije i Crne Gore te odlična organizacija dosadašnjih susreta rezultirali su brojnim pohvalama i najavama sudjelovanja i ove godine, kad će se predstaviti govornici iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Španjolske, Velike Britanije, Dubaia i drugih vrhunskih turističkih destinacija.

U skladu s epidemiološkim preporukama, konferenciji će uživo prisustvovati ograničen broj osoba, dok će svi ostali u njoj moći sudjelovati on-line uz obaveznu prijavu putem linka www.turizam365.com/prijavite-se-2020/.

Sve informacije o konferenciji dostupne su na web stranici https://www.turizam365.com.

Organizator konferencije je konzultantska tvrtka u turizmu, Julius Rose, a partneri u organizaciji su SLO CRO poslovni klub, Terme Tuhelj i Poslovni klub Skup za Zagorje.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook