Prethodni članak
Sljedeći članak

[GLJIVARENJE V STUBAKIMA] Održat će se kroz dva vikenda, uz natjecanje načelnika u kotliću, gljivarenje u Pili i gljivarske poslastice, a vozit će i ZET iz Zagreba

Stubaki će cijeloga tjedna biti u znaku gljiva, otkrijte kakav je program pripremljen ove godine


Tradicionalna manifestacija Gljivarenje v Stubakima ove će se godine održati u dva vikenda, odnosno 13. i 20. listopada.


Prve nedjelje, 13. listopada, od 10 do 18 sati u centru Stubaka pored zgrade Općine održat će se natjecanje načelnika i gradonačelnika naše županije u pripremanju gljivarskih kotlića. Bit će tu i dječja predstava, napuhanac, viteške radionice, drveni dječji vrtuljak sa košarama te ponuda tradicijskih kolača, slastica, pića, jela s gljivama i proizvoda OPG – ova. Za zabavu će se pobrinuti Rajko Suhodolčan, Kvartet 'Gubec' i TS 'Prava ekipa'.

Manifestacija se nastavlja 20. listopada u nedjelju, u Parku vozača Pila na Sljemenskoj cesti od 10 sati. U 10.30 sati okupljanje je gljivara i polazak u šumu na branje gljiva, a povratak iz šume predviđen je u 12.30 sati, nakon toga slijedi determinacija gljiva uz stručno predavanje. Organizatori će pripremiti i cjelodnevnu ponudu gljivarskog i lovačkog kotlića, fiš paprikaša, kotlovine s gljivama, švicarskih kobasica, jaja s vrganjima, domaćih tradicijskih kolača, pečenih kestena, slastica od kestena te drugih raznih jela s gljivama i pića, kao i proizvoda OPG – ova topličkog kraja.
Moći ćete se voziti kočijom s konjskom zapregom, a za najmlađe bit će tu razne radionice. U sklopu manifestacije održat će se i likovna kolonija na temu gljivarenja, za glazbu će se pobrinuti tamburaši Pet za 5, a nastupit će i KUD Laz.
Organiziran je i prijevoz iz Zagreba besplatnim ZET – ovim autobusima s polaskom s Glavnog kolodvora u 8.30 sati, povratak je u 17.30 sati.


Stubaki će cijeloga tjedna biti u znaku gljiva, u Festivalskom tjednu gljivarskih delicija moći ćete se ppčastiti raznim jelima i slasticama od gljiva u Hotelu Matija Gubec, Restoranu Kapelščak, Kavani Maksimilijan te Temple Baru.
Manifestaciju organiziraju Turistička zajednica, Radno tijelo za turizam i promidžbu Općine Stubičke Toplice zajedno s udrugama topličkog kraja, pod generalnim pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook