Prethodni članak
Sljedeći članak

EVO KAMO DANAS: Kostimirani šetači, dvorski plesovi, drveni vrtuljak, sajam...

Očekuju vas kostimirani šetači, dvorski plesovi, drveni vrtuljak, veliki tradicijski sajam autohtonih domaćih proizvoda, zabavni i art park za djecu te ponuda domaćih kolača i vina i bogata ugostiteljska ponuda.


Manifestacija 'Zahvala jeseni u Klanjcu', koja je započela u četvrtak otvaranjem više od 3 milijuna Eura vrijednog projekta novoizgrađenog Studija Galerije Antuna Augustinčića, danas se nastavlja od 10,00 – 13,00 sati u Kulturnom centru Klanjec i Studiju Galerije Antuna Augustinčića, gdje će biti održan susret građana u okviru programa EUROPA ZA GRAĐANE – SolidEU – About solidarity in EU – tribina „Bez granica“.

U Zelenjaku se u 11 sati održava  susret građana u okviru programa EUROPA ZA GRAĐANE – SolidEU – About solidarity in EU – radionica „Bez žice“, a u OŠ Antuna Mihanovića susret građana u okviru programa EUROPA ZA GRAĐANE – SolidEU – About solidarity in EU – radionica „Bez nasilja među djecom“.

Na Trgu Antuna Mihanovića od 14 sati posjetitelji će moći prošetati klanječkim stoljećima –na ulasku na trg posjetitelje dočekuje notar koji izdaje «dozvolu boravka» u Klanjcu. Očekuju vas kostimirani šetači, dvorski plesovi, drveni vrtuljak, veliki tradicijski sajam autohtonih domaćih proizvoda, zabavni i art park za djecu te ponuda domaćih kolača i vina i bogata ugostiteljska ponuda.

U 15 sati na redu je susret kulturno-umjetničkih društava „ZAPJEVAJ I ZAPLEŠI U KRAJU LIJEPE NAŠE“, gdje sudjeluju kulturni amateri iz Poljske, Mađarske, Vojvodine, Slovenije, Slovačke i Hrvatske.

Sama svečanost otvaranja manifestacije je u 16 sati, a u 17.30 počinje kuharski show MUŽIKAŠI S KUHAČOM. Od 18 sati na redu je zabavno-glazbeni program, a od 20 sati koncert Dražena Zečića.

Također, danas će u Klanjcu biti održano i 15. ocjenjivanje i izložba meda Krapinsko-zagorske županije, s početkom u 17 sati. Pčelarsko društvo “Kvirin Broz” Klanjec tom prilikom također obilježava 20 godina svoga rada stoga poziva sve pčelare da im se pridruže u 13,30 sati ispred općinske zgrade u Klanjcu kako bi razgledali kulturne znamenitosti Klanjca, nakon čega će uslijediti degustacija meda u prostoru Pelnice.

Nedjeljni dio programa dobrim će dijelom pripasti najmlađima. Nastupit će dječji vrtić, osnovna škola, dječji folklor domaćeg KUD-a, Mažoretkinje iz Dubrovčana, Šareni svijet u art parku do trga odigrat će i zanimljivu dječju kazališnu predstavu. Uz sajam, nedjeljno poslijepodne proći će uz moto show Dejana Špoljara, dok će ovogodišnja Zahvala jeseni završiti  u nedjeljno predvečerje velikim  koncertom Radija Kaj „Kaj vu duši s brojnim zagorskim izvođačima.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook