Prethodni članak
Sljedeći članak

60.000 vjernika u Bistrici, Bozanić: Molimo za mudrost odgovornih

U Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke svečanu misu na blagdan Velike Gospe predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Mariju Bistricu preplavilo je oko 60 tisuća vjernika i hodočasnika iz raznih krajeva Hrvatske


U Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke svečanu misu na blagdan Velike Gospe predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Mariju Bistricu preplavilo je oko 60 tisuća vjernika i hodočasnika iz raznih krajeva Hrvatske, među kojima se zatekao i saborski zastupnik i šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

- Vrijeme što ga živimo ispunjeno je govorom o krizi, ali čini mi se da pojam kriza sam od sebe ne uspijeva izreći sve ono što je u igri. Ono što se zbilo također i na ekonomsko-financijskom planu ima kao pozadinu velike promjene koje su se na svjetskom planu susljedno događale nakon propalih utopija 20. stoljeća. Duboku osjećajući teške prilike u kojima se nalaze mnogi u našoj sredini, molimo za potrebnu mudrost odgovornih i spremnost svih da bi se povezale solidarnost i umjerenost života te stalna spremnost pomoći onima koji su najpotrebitiji. U ovim vremenima nepredvidivih i često forsiranih promjena potrebno je čuvati i držati se provjerenih oslonaca našeg vjerničkog i nacionalnog postojanja - istaknuo je kadrinal Bozanić. Posebno je govorio o obiteljima.

- Presveta bogorodica Marija, molimo te za naše obitelji kako bi vjernost bračnih drugova postala sama po sebi značajno svjedočanstvo Kristove ljubavi koja omogućuje živjeti brak zbog onoga što on jest, to jest zajednica muškarca i žene koji se s Kristovom milošću uzajamno ljube i pomažu čitav život u radosit i žalosti, u zdravlju i bolesti. Molimo te za naše obitelji da ne budu prepuštene same sebi, već da im pomoći i potporom drugih, od institucija do različitih oblika dragovoljstva, budu osigurani neophodni uvjeti kao što su kuća i posao, zdravlje i naobrazba, te dostojan bračni i obiteljski život. Da se između naših obitelji razvija iskrena i djelotvorna solidarnost, osobito prema najslabijima i najpotrebitijima. Neka kršćanske obitelji budu na zemlji vidljivi znak božje ljubavi i blizine - poručio je kardinal Bozanić, te završio svoju propovijed riječima:

- Molimo za našu domovinu Hrvatsku, da tkivo našeg hrvatskog naroda ne razjedinjuju oni kojima nije stalo do hrvatskog boljitka. Molimo često i ustrajno, osobito nadolazećih mjeseci, za narod i domovinu, da nas Bog oslobodi od privida i zavaravajućih ponuda, te da nam dade mudro srce kako bismo mogli spoznati i podržati ono što promiče opće dobro, osobito razvoj i napredak naših obitelji te solidarnost s potrebitima na dobrobit svih u sadašnjosti i budućnosti.

Večernji list / Zagorje.com

Još članaka iz "Turizam"

Facebook