Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi začretski vrtić primit će 90 – ak mališana, a potom kreće daljnja dogradnja

Povlačenje sredstava iz EU fondova, domaća komponenta, domaći projektant i domaći izvođači radova, sve što želimo da bude obrazac za cijelu Hrvatsku, imali smo danas prilike vidjeti u Svetom Križu Začretju, rekao je župan Kolar prilikom obilaska gradilišta dječjeg vrtića


Župan Željko Kolar sa zamjenikom Anđelkom Ferekom – Jambrekom obišao je danas gradilište novog dječjeg vrtića u Svetom Križu Začretju.

 

 


Župan se ovom prilikom prisjetio da je na početku svog mandata obišao sve gradove i općine, a kada je došao u Začretje, načelnik Marko Kos imao je pripremljeno više od 40 projekata. – Vidjelo se kako ima viziju razvoja općine. Jedan od većih projekata je bila izgradnja novog dječjeg vrtića i izuzetno mi je drago što se danas nalazimo na gradilištu u visokoj fazi završenosti, sjajne arhitekture, idejnih izvedbenih rješenja. To će biti sigurno prekrasan poklon svoj maloj djeci u općini i njihovim roditeljima. Ovdje je pripremljen još jedan krak za moguću dogradnju, a s obzirom na način kako se Sv. Križ Začretje gospodarski razvija, kako ima jednu od najjačih zona u županiji i šire i kako je jedno od rijetkih mjesta u koje se ljudi doseljavaju, a ne odlaze, vjerujem da ćemo već sljedeće godine svjedočiti dogradnji drugog aneksa – istaknuo je župan Kolar.

 


- Povlačenje sredstava iz EU fondova, domaća komponenta, domaći projektant i domaći izvođači radova, sve što želimo da bude obrazac za cijelu Hrvatsku, imali smo danas prilike vidjeti u Svetom Križu Začretju. Moram pohvaliti Konzervatorski ured u Krapini, jer ovdje vidimo spoj dvaju povijesnih razdoblja, na istoj parceli dvorac i stari štaglji i moderna građevina s najmodernijim arhitektonskim rješenjima. To je bitno, da svako razdoblje ostavi svoj pečat. Mnogo puta su konzervatori bili tvrdi i nisu dozvoljavali da miješamo stilove, ovdje se to dogodilo i zbog toga posebna zahvala, taj prostor će se oplemeniti i biti jedan od najljepših u Zagorju i šire – dodao je župan.

 


- Općina Sveti Križ Začretje dugo je čekala vrtić, ali kad imate pravu ekipu možete očekivati rezultate. Bitno nam je da kad objavimo javni poziv da domaće tvrtke dobe posao tako da možemo reći da porezi i sve ostalo ostaje u Krapinsko-zagorskoj županiji – istaknuo je zamjenik župana Anđelko Ferek - Jambrek.

 

 


Načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos rekao je da radovi započeti u prosincu polako idu kraju. - Djeca najmlađe dobi zbrinjavala su se unutar ustanove koja je u sklopu naše osnovne škole, koja je premala i pretijesna i zbog povećanog broja djece odlučili smo se na ovu investiciju. Realizirana je u skladu s mjerilima Mjere 7.4.1. u sklopu koje smo dobili subvenciju od milijun eura, dok je ostatak investicije do 14 milijuna kuna osigurala Općina Sveti Križ Začretje – rekao je Kos, dodajući da je vrtić zamišljen u dvije faze.

 


- Prva faza su tri odgojno obrazovne jedinice i polivalentna dvorana koja može zbrinuti dvije jedinice djece. U drugoj fazi predviđene su još 2+2 jedinice, koje počinjemo ujesen ili najkasnije u proljeće. U prvoj fazi vrtić će moći smjestiti 90 – ak mališana, no prema statistici novorođene djece, trebamo krenuti i u sljedeću fazu izgradnje – naglasio je načelnik Kos.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sv. Križ Začretje"

Facebook

Na riječkoj obilaznici kod čvora MATULJI (A7) opasnost je od životinje na kolniku (srna). Molimo korisnike za dodatan oprez.  Zbog vjetra: -samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program