Prethodni članak
Sljedeći članak

Zvonimir Vlahović iz TK 'Maraton' Krapina istrčao Berlinski maraton

Nastupilo 45.527 trkačica i trkača, pao i Svjetski rekord


Jučer je održan 48.  BMW Berlinski maraton, na kojem je ove godine nastupilo čak 45.527 trkačica i trkača, a istrčao ga je i Zvonimir Vlahović iz TK Maraton Krapina. Sjajni Vlahović istrčao je Berlinski maraton u vremenu 2:59:18, s prosječnim tempom po kilometru 4:15. Svi koji i malo prate ovaj sport ili sami trče, znat će vrijednost ovog rezultata.

No, to nije sve, jer Zvonimir Vlahović ove je godine uspješno istrčao i Bostonski maraton, dakle u jednoj godini dva od šest ''najjačih'' svjetskih maratona, a u planu je i maraton u New Yorku.

''Zvone, ne sumnjamo u to da će ova prekrasna priča koju si započeo u Bostonu, nastavio u Berlinu, postati stvarnost i u New Yorku! A nakon toga, vidjet ćemo. Teoretski gledajući, onda mu na popisu 6 najvećih i najpoznatijih svjetskih maratona ostaju London, Tokyo i Chicago.'' – napisali su na Facebook stranici u TK Maraton Krapina.

Dodajmo tome da je na jučerašnjem maratonu Eliud Kipchoge srušio svjetski rekord. Novi iznosi 2:01:09. Zanimljivo da je Kipchoge svjetski rekord rušio i 2018. godine, kada je Berlinski maraton istrčao još jedan član TK Maraton Krapina - Miljenko Hršak.

Pa u šali u klubu kažu, kad netko od članova TK Maraton Krapina nastupi na maratonu u Berlinu, Kipchoge ruši SR.

Još članaka iz "Sport"

Facebook