Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlato i dva srebra za Hrvatsku streljačku reprezentaciju na finalu Svjetskog kupa u Rusiji

Završena su natjecanja na finalu Svjetskog kupa u ruskom gradu Orelu, na kojem se predstavljala i hrvatska reprezentacija u streljaštvu u disciplini samostrel field


Završena su natjecanja na finalu Svjetskog kupa u ruskom gradu Orelu, na kojem se predstavljala i hrvatska reprezentacija u streljaštvu u disciplini samostrel field, koja je kući otišla s jednom pobjedom, koju je ostvario Domagoj Pereglin, te dva druga mjesta koja su osvojili Martin Oborovečki (Veliko Trgovišće) i Valentina Pereglin.

Nakon kvalifikacija i eliminacija, u muškom finalu sastali su se dvojica Hrvata, Domagoj Pereglin i Marin Oborovečki. Finale je završilo rezultatom 5:3 za Domagoja, te mu je tako pripao mali kristalni globus za pobjedu. Drugo mjesto osvojio je Martin Oborovečki, a treći je bio Ilija Sergeev iz Rusije. U ženskoj konkurenciji, u polufinalu su se susrele dvije Hrvatice, Valentina Pereglin i Mihaela Oborovečki. Pobjeda je pripala Valentini Pereglin, rezultatom 5:3. U finalu se Valentina Pereglin sastala sa Ruskinjom Lindom Mantsurovom, koja je na kraju i odnijela pobjedu rezultatom 5:3 i tako osvojila mali kristalni globus.

U borbi za treće mjesto, Mihaela Oborovečki izgubila je meč od Ruskinje Olge Klimove, inače druge iz kvalifikacija, te joj je pripalo 4. mjesto, dok je Klimova uzela broncu. Od ostalih naših strijelaca, Marijan Kajfeš je u četvrtfinalu izgubio meč od kasnijeg pobjednika Domagoja Pereglina, rezultatom 5:3, a Sanja Komar je ispala u osmini finala. Na gala svečanosti, velike kristalne globuse za najbolje svjetske strijelce samostrelom u 2018. godini dobili su Valentina i Domagoj Pereglin, u ženskoj i muškoj konkurenciji, te su tako zaokružili godinu na najbolji mogući način.

Na povratku za Hrvatsku na letu Croatia airlinesa iz Beča za Zagreb posada aviona je uputila čestitku Hrvatskoj samostrelskoj reprezentaciji na nezapamćenom uspjehu, a Martina Oborovečkog novog svjetskog rekordera u samostrelu field u dvorani ostvarenog na finalu World Cupa u Orelu (RUS), kapetan aviona Ivan Popović pozvao na let u kopkitu zrakoplova od Beča do slijetanja u zračnu luku Dr. Franjo Tuđman.

Još članaka iz "Sport"

Facebook