Prethodni članak
Sljedeći članak

Jedinstvo ili Omladinac – pitanje je sad

2. ŽNL – osvrt na jesenski dio sezone 2018/19.


Čak 14 vikenda trebalo je da zagorski drugoligaši izguraju jesenski dio sezone. Na kraju je sve skupa sretno završilo 25. studenog, pa se polako mogu sabrati i dojmovi. Iza zagorskih drugoligaša je 13 kola, s tim da su neki odigrali 12, a neki 11 utakmica, jer kao što smo već usvojili, ove godine 2. zagorska liga igra se trokružno. Tako je jesen donijela prvih 13 kola, a na proljeće preostaje još 14. Jesenski naslov osvojilo je Jedinstvo, a raspored je htio da su isti potvrdili pobjedom 2:0, u zadnjem kolu baš u izravnom susretu protiv najizrazitijeg (realno i jedinog) konkurenta za 1. mjesto, Omladinca. Jedinstvo je tako na koncu u 12 utakmica uhvatilo 33 boda. Jedini poraz doživjeli su upravo od Omladinca u 4. kolu u utakmici u Dubrovčanu, a iako su imali malo sporiji start, i neke utakmice riješili na početku u drugim poluvremenima, ipak se može reći da su uz gol razliku 44:10, na prilično uvjerljiv način prošli kroz sve ostale prepreke.

Prednost Jedinstva pred Omladincem je 6 bodova, pa to na prvu izgleda kao velika prednost, no ima ova medalja i drugu stranu. Naime, Omladinac je do 27 bodova stigao iz 11 utakmica, dakle jednu manje od Jedinstva, a kako je ovo sezona trokružnog igranja, preostaje još jedna međusobna utakmica, a ta će se igrati u Dubrovčanu. Tako možemo reći da teoretski i Omladinac u svojim rukama drži ključeve uspjeha, tj. ne ovisi o drugim rezultatima već sam može, u teoriji, vratiti 1. mjesto, koje je dobar dio sezone i držao. Nakon pobjede protiv Jedinstva, Omladinac je imao jedan poraz i to kod Sloge, pa je to razlog zaostatka za ovih 6 bodova. No, s obzirom na sve navedeno, jasno je da nas na proljeće očekuje zanimljiva borba za naslov. Teško je vjerovati da se u nju može uključiti još neki klub, eventualno u nekom ludom raspletu u obzir dolazi Mladost Belec, koja ima 23 boda, dakle za Jedinstvom zaostaje 10 bodova.

Strijelce predvode napadači Jedinstva

Na 4. mjestu jesenski dio sezona završila je Sloga. Definitivno najsvjetlija točka ovog dijela sezona za Slogu bila je pobjeda protiv Omladinca, pa je jedan dio sezone Sloga držala i 3. mjesto, no završnica je bila nešto slabija pa društvo iz Konjščine drži 4. mjesto sa 18 bodova. Samo bod zaostaje Milengrad 2005. koji ima i utakmicu manje pa je legitimni kandidat i za 4. mjesto, a 17 bodova ima i Đalski na 6. mjestu. Lobor je ove sezone, nakon vrlo dobre prošle, najavljivao pohod na vrh, no od toga ovu jesen nije bilo ništa. Jesenski dio Loborci su završili na 7. mjestu sa 10 bodova. Na zadnja dva mjesta su Desinić sa 4 boda i Toplice sa 2 boda, koje u prvih 13 kola i 12 utakmica nisu uspjele stići do pobjede. Pogled na ljestvicu strijelaca otkiva da su na vrhu dva klupska suigrača i imenjaka. To su Matija Balaško i Matija Ciglenečki iz vodećeg Jedinstva. Balaško je zabio 15, a Ciglenečki 13 golova. Njih su dvojica ukupno zabila više golova (28) nego npr. Omladinac ukupno (24). Dario Brčić (Mladost B) je treći na toj ljestvici sa 9 golova, slijedi Matija Gregurić (Lobor) i Nikola Lojna (Omladinac) sa 7 golova te Luka Šavorić (Sloga) sa 6 golova.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook