Prethodni članak
Sljedeći članak

Završena 'Mala školica nogometa'


Na terenu Udruge „Preseka Zapad „ završila je Mala školica nogometa u organizaciji Udruge „Kaj“ Petrovsko koja je okupila oko šezdesetak dječaka i djevojčica osnovnoškolske dobi.

Udruga „Kaj, kako nam je naglasila Monika Poslončec, predsjednica, ovaj projekt započela je 2019. godine koja je kroz razgovor s djecom i njihovim interesima pokrenula ovu malu školu nogometa. U prvoj godini ostvarili smo suradnju sa NK Zagorec Krapina no, kako se u međuvremenu na inicijativu Mladena Šereka osnovala ekipa NK Petrovsko počeli smo surađivati sa ekipom iz svog općinskog područja.

Kroz školu nogometa u ovom malom pitoresknom  mjestu prošlo je već preko stotinjak djece uzrasta od 4 do 14 godina. Iako je sezona godišnjih odmora, nema nastave, vrijedni entuzijasti uspjeli su okupiti priličan broj djece, 60.-tak, koja su nekoliko dana redovito pohađala školu i  uživala u otkrivanju nogometnih tajni te su se odlično zabavljala što je i cilj ove male školice nogometa.

Da bi sve to poprimilo ozbiljan sadržaj i da ( dječaci i djevojčice ) polako „pohvataju“ nit nogometne čarolije brinuli su se  voditelji: Tanja Bucifal, Silvija Makar i Sanja Leskovar ( ŽNK Pregrada ) te Goran Horvat, Mišo Presečki, Mladen Šerek i Dario Hršak ( NK Petrovsko ) te je u ime njih Mladen Šerek rekao: „ Drago mi je što smo se kao nogometni  klub priključili ovom projektu. Cilj nam je djecu usmjeriti prema sportu i zdravom načinu života. Na kraju je iskren osmijeh i sreća u njihovim očima najveća nagrada za naš trud.“

Na kraju male školice nogometa uslijedila je svečanost gdje su svi polaznici dobili diplome o uspješnom sudjelovanju u školi te prigodne medalje što je posebno razveselilo djecu a još veće oduševljenje je nastalo kada je Monika Poslončec, predsjednica Udruge „Kaj“ Petrovsko najavila još jednu školicu prije početka nastavne godine.

Još članaka iz "Sport"

Facebook