Prethodni članak
Sljedeći članak

U subotu i nedjelju u Velikom Trgovišću održat će se Svjetski kup u samostrelu


Pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, u organizaciji Streljačkog društva Veliko Trgovišće i općine Veliko Trgovišće, na igralištu NK Zagorec u Velikom Trgovišću sutra počinje natjecanje u gađanju FIELD samostrelom, 26. Croatia Cup, koji je Svjetska samostrelska unija (IAU) ujedno izabrala i kao prvi svjetski kup ove sezone. Na natjecanju će osim ponajboljih hrvatskih reprezentativaca, nastupiti i predstavnici Češke, Francuske, Mađarske, Njemačke, SAD-a i Švicarske. Od hrvatskih strijelaca, na natjecanju će nastupiti aktualna svjetska i europska prvakinja Valentina Pereglin, aktualni svjetski prvak Andrej Krstinić, aktualni europski prvak Domagoj Pereglin, juniorski svjetski i europski prvak Martin Oborovečki i njegova sestra Mihaela Oborovečki (oboje članovi SD Veliko Trgovišće) koja iza sebe ima brojne domaće i svjetske uspjehe, a prošlog je tjedna postala i prvakinja Hrvatske u discipli Match-play. Zagorske boje u reprezetaciji Hrvatske branit će i juniorka Karla Bartolović (SD Veliko Trgovišće), te kadetkinje Stela Čuk, Petra Petak (obje SD Veliko Trgovišće) i Ema Penezić (Predionica Klanjec). U stručnom stožeru reprezentacije Hrvatske uz Branku Pereglin, Peru Stojnića i Željka Duha, bit će Damir Oborovečki, predsjednik Stručne komisije za samostrel.
Sutra u 8,30 je svečano otvaranje, nakon čega se gađa tradicionalni meč na tri distance (65, 50 i 35 metara) koji počinje u 9 sati. U nedjelju se održavaju međusobni mečevi strijelaca u disciplini Match-Play, a početak ovog natjecanja je također u 9 sati
Važno je napomenuti da je ulaz besplatan, pa nikako nemojte propustiti priliku da na djelu pogledate ponajbolje svjetske natjecatelje i natjecateljice u samostrelu, sportu u kojem je Hrvatska velesila.

Još članaka iz "Sport"

Facebook