Prethodni članak
Sljedeći članak

Zaslužena pobjeda Perfe

U Donjoj Stubici završena mininogometna liga ''Gupčev kraj''


Nakon sedam natjecateljskih dana u Donjoj Stubici završena je mininogometna liga „Gupčev kraj“ u vrlo dobroj organizaciji NK Stubica. Ovogodišnji pobjednik je momčad Perfa, koju s prema naslovu vodili odlični igrači Tondacha Frtalj, Frančina i Bobinec, dok je su na vratima imali odličnog Volodera. U finalnom ogledu Perfa je s 2:1 savladala Graditeljstvo Merkaš, koje je slovilo za velikog favorita, ali u finalni dan ušlo je bez svog najboljeg igrača, Matije Kanceljaka, koji nije mogao nastupiti zbog ozljede. Graditeljstvo Merkaš povelo je lijepim pogotkom Turka, ali stvari je na početak brzo vratio prekrasnom solo-akcijom Bobinec. Pobjednički pogodak za Perfu postigao je, a tko bi drugi nego Karlo Frtalj.

U utakmici za treće mjesto Niskogradnja Veverec&Zagorje plast s 2:0 nadvisila je momčad Ozo konfekcija&Oro plast Mrzljak. Poražena momčad iz utakmice za 3. mjesto, Ozo konfekcija&Oro plast Mrzljak odigrala je finalni dan bez nekolicine igrača, a svakako su najviše nedostajali vratar Goran Malogorski i igrač Karlo Stiperski koji su i najzaslužniji što je ova momčad došla do završnice. Tko zna kako bi se ova liga za njih završila da su ova dva igrača bila prisutna u finalnom danu.

Prethodno u prvom polufinalu Perfa je lakše od očekivanog s 3:0 slavila protiv momčadi Niskogradnja Veverec&Zagorje plast, dok je utakmica u kojoj je Graditeljstvo Merkaš s 1:0 slavilo protiv momčad Ozo konfekcija&Oro plast Mrzljak bila uzbudljiva do samog kraja.

Iz redova pobjedničke Perfe dolaze nam i tri najbolja pojedinca. Tako je za najboljeg igrača proglašen Andrija Frančina, s 10 golova najbolji je strijelac Karlo Frtalj, a najbolji vratar Leon Voloder. Možemo reći Perfa je uzela sve.

Uz pehar, prijelazni pehar i medalje pobjednička momčad osvojila je poklon bon u restoranu Lagvić, karte za kupanje u vodenom parku Terme Jezerčica i komplet dresova u Rost športu. Graditeljstvo Merkaš nagrađeno je medaljama, peharom, poklon bonom u restoranu Pivnica Tomek i kompletom dresova u Rost športu i kartama za kupanje u Termama Jezerčica, a trećeplasirana Niskogradnja Veverec&Zagorje plast osvojila je pehar, medalje, poklon bon u restoranu Zagi i kartama za kupanje u Termama Jezerčica. Četvrtoplasirana momčad Ozo konfekfcija&Oro plast Mrzljak nagrađena je peharom. Nagrade su dijelili gradonačelnik Grada Donja Stubica Nikola Gospočić, predsjednik NK Stubica Krešimir Vlajčević, direktor Radio Stubice Mladen Kukas, tajnik NK Stubica Branko Mirt-Menoti, voditeljica škole nogometa NK Stubica Sandra Belinić, dopredsjednik kluba Tomislav Staniša i predsjednik Sportske zajednice Grada Donja Stubica Igor Čajko.

Finalni dan su revijalnim utakmicama uveličali limači Stubice i Oroslavja, kao i zaposlenici tvrtki Metalis i NGH, te se nekoliko vrlo atraktivnih koreografija Zlatarbistričke mažoretkinje.

Rezultati

Polufinale:

Perfa – Niskogradnja Veverec&Zagorje plast 3:0 (Zrnc, Frtalj, Frančina)

Graditeljstvo Merkaš – Ozo konfekcija&Oro plast Mrzljak 1:0 (Mlinarić)

Revijalna utakmica zagića Stubica – Jedinstvo 1:1

Revijalna utakmica zaposlenika Metalis – NGH 1:2

ZA 3. MJESTO

NISKOGRADNJA VEVEREC&ZAGORJE PLAST – OZO KONFEKCIJA&ORO PLAST MRZLJAK 2:0

SUCI: Mihaljinec i Kumpar

STRIJELCI: 1:0 P. Havliček 21', 2:0 Čičić 25'.

NISKOGRADNJA VEVEREC&ZAGORJE PLAST: Krajinović, Čičić, P. Havliček, Baneković, Perković, Palčić, I. Havliček, Veverec.

OZO KONFEKCIJA&ORO PLAST MRZLJAK: Grlić, Junković, Dlesk, Grabušić, Frinić, Iskrić, Pišković.

FINALE

PERFA – GRADITELJSTVO MERKAŠ 2:1

SUCI: Kožar i Mihaljinec

STRIJELCI: 0:1 Turk 7, 1:1 Bobinec 10', 2:1 Frtalj 18'.

PERFA: Voloder, J. Videk, Tkalčević, Bosec, Jurina, Zrnc, Boronjek, Frtalj, Filipec, Frančina, Bobinec, Bartolec.

GRADITELJSTVO MERKAŠ: Končevski, Turk, Kuharić, Tepuš, Kranjčec, Koprivnjak, Šoštar, Mlinarić, Merlin, Bobek.

Konačni poredak:

  1. Perfa
  2. Graditeljstvo Merkaš
  3. Niskogradnja Veverec&Zagorje plast
  4. Ozo konfekcija&Oro plast Mrzljak

Najbolji pojedinci:

Najbolji igrač: Andrija Frančina (Perfa)

Najbolji strijelac: Karlo Frtalj – 10 golova (Perfa)

Najbolji vratar: Leon Voloder (Perfa)

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook