Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski derbi pripao Golubovcu

4. NL – središte skupina A: 3. kolo: Rudar Dubrava Zabočka – Golubovec 1:2


U 3. kolu 4. NL središte skupina A zagorski derbi u Dubravi Zabočkoj. Rudar je dočekao Golubovec. Očekivala se zanimljiva utakmica. Naime, Golubovec je u sezonu krenu odlično, sa dvije domaće pobjede, ali protiv ekipa od kojih se očekuje borba za vrh. S druge pak strane Rudar DZ, kao novak u ligi u prva dva kola osovjio je jedan bod, ali je pokazao jako dobre igre i zapravo imao dosta peha. Malo je nedostajalo da bodovni učinak bude bitno drugačiji.

Golubovec na odmor sa vodstvom

Na samom početku šok za domaćine. U 3. minuti Ivan Risek se našao u kaznenom prostoru, okrenut leđima, ali se sjajno snašao i preko glave pucao i iznenadio golmana Frana Gelu za iznenadno vodstvo. Odmah nakon gola spustio se i jak pljusak. U 7. minuti Jakov Videk pokušava za domaćine iz slobodnjaka da 20 metara, ali pogađa živi zid. I u 9. minuti J. Videk puca iz slobodnjaka ali ovaj puta sa puno veće udaljenosti, pa I. Risek odbija loptu i otklanja opasnost.

U 19. minuti slobodan udarac je i za goste. Sa 30 metara puca Dubravko Vujica ali Gelo lagano hvata. U 29. minuti Golubovec dolazi do 0:2. Nikola Bobek pretrčao je 25 metara gotovo kroz sredinu. Stoperi su ga ostavili na miru i začas se našao sam pred Gelom. Kao da ga je to iznenadilo pa čeka, činilo se predugo, no onda ipak daje povratnu za Vujicu, koji pogađa sa 8 metara uz samu stativu za 0:2. No, u 36. minuti Rudar DZ se vraća. Igrala se duža akcija, na kraju koje je lopta ubačena u srce kaznenog prostora, na nju natrčava Karlo Tisanić i iz prve puca jako i dovoljno precizno za 1:2.

U 38. minuti Vujica je izborio jednu loptu ne lijevoj strani, dano desno za M. Bobeka koji vraća za Silvija Vukića, s čiji udarac Gelo brani. U 42. minuti s lijeve strane puca Antonio Risek ali i to Gelo brani. U 44. minuti novi slobodan udarac za Rudar DZ, no J. Videk puca visoko preko gola. Tako se na odmor odlazi sa 1:2, što otvara neizvjesnost za nastavak.

Golubovec zadržao sva tri boda

U nastavku prvi prijete gosti u 48. minuti, kada Patrik Sokolić krade jednu loptu na 20 metara iskosa, pa osovaja par metara i puca u blok. Odbijenu loptu hvata Vujica no i njegov udarac završava u bloku. Nova prijetnja gostiju dolazi u 55. minuti kada s desne strane nabacuje Vukić, a sa 6 metara glavom puca Vujica, no Gelo je na mjestu i hvata loptu.

U 59. minuti obećavajuća situacija za domaćine. Tisanić i Roberto Pavetić su krenuli u napad, Tisanić daje desno za Pavetića, no njemu malo lopta bježi, a Filip Škvorc izlazi s gola i nogom izbija loptu ispred Pavetića. U 65. minuti, nakon ubacivanja s lijeve strane pred gol domaćina i loše reakcije Gele, koji je zaplivao u prazno, Vukić daje povratnu za I. Riseka, koji puca jako sa 12 metara, no Gelo se sjajnom obranom iskupljuje za grešku u toj akciji.

U 71. minuti novi pokušaj Vujice, ovaj puta s lijeve strane, ali Gelo je i ovaj puta na mjestu. U 78. minuti domaćini prijete iz kornera, no Škvorc nekako izbija loptu. Sviran je i prekršaj na njemu, no u gužvi je očito udarac u glavu dobio Rhadi. Ostao je jedno vrijeme ležati, ali se ipak pridigao i nastavio igru uz pljesak publike. U 82. minuti Florijan Videk ubacuje s desne strane, a najviši je u skoku na 12 metara Lovro Topolovec, no njegov udarac Škvorc lagano hvata. U 86. minuti domaćini su bili na milimetar od izjednačenja. Najprije je Tomislav Valaško pokušao sa 15 metara atraktivno polu škaricama, ali nije najbolje zahvatio loptu, no u nastavku akcije, Škvorc je samo pogledom ispratio jednu loptu, pa se Pavetić iskosa na desnoj strani našao u mat poziciji. Gol je bio prazan, ali Pavetić iskosa desnom nogom puca pored gola. U 89. minuti, nakon duge akcije domaćina, Rhadi puca sa 20 metara, ali preko gola. U 3. minuti sučeve nadoknade F. Videk ubacuje s centra iz slobodnjaka, I. Risek odbija glavom, a J. Videk puca visoko preko gola. Bila je to zadnja prilika za domaćine. Golubovec tako dolazi do tri pobjede i drži vodstvo na ljestvici.

Izjave: Mario Videk, trener NK Rudar DZ: ''Čestitam ekipi na borbenosti i požrtvovnosti, ali nemamo sreće već treću utakmicu. Uz to imali smo loš ulazak u utakmicu, i nakon nesmotrenosti rano primili gol. Uz svu želju i požrtvovnost u drugom poluvremenu, gdje smo dominirali, nismo uspjeli vratiti rezultat na početak. Mislim da smo zaslužili X. Igrači su dali sve od sebe, koliko su mogli, ali opet nije išlo. A gost je agresivan, živ i nije bez veze tu gdje je.''

Tomislav Škudar, Trener NK Golubovec: ''Čestitam svojim dečkima na pobjedi i na trenutno 1. mjestu na ljestvici. Utakmica je bila izrazito teška. Pala je kiša i teren je postao sklizak. Prvo poluvrijeme smo dominirali, imali čiste prilike, 2:0 i trebali smo to riješiti. No, primili smo gol, uvukla se nervoza domaća ekipa izrazito kvalitetna u prekidima, to smo znali i pokušali smo zatvoriti. Na kraju smo izvukli tri boda, ali u jako jako teškoj i tvrdoj utakmici. Čestitam domaćinu i želim puno sreće u nastavku prvenstva.''

4. NL – središte skupina A, 3. kolo

RUDAR DZ – GOLUBOVEC 1:2 (1:2)

SUCI: Abaz, Žiger, Kovač    GLEDATELJA: 200

STRIJELCI:  0:1 I. Risek 3', 0:2 Vujica 29', 1:2 Tisanić 36'

RUDAR DZ: Gelo, F. Videk, Gregurić, J. Videk, Krznar (53' Topolovec), Rhadi, Bakek (53' Pavetić), T. Valaško, Ferček, Tisanić (75' Cujzek), Pole; trener: Mario Videk

 

GOLUBOVEC: Škvorc, M. Bobek, I. Risek, Poslon, Kostanjevec, Vujica, N. Bobek, D. Bobek, A. Risek, (46' B. Leško) Sokolić (81' Mutak), Vukić (73' Kresonja); trener. Tomislav Škudar

Još članaka iz "Sport"

Facebook