Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec u četvrtfinalu

U Loboru u osmini finala kupa NS KZŽ igrali Lobor i Zagorec Krapina


U osmini finala Kupa NS KZŽ u Loboru su svoj susret odigrali domaći Lobor, član 2. ŽNL, i Zagorec iz Krapine, član 3. NL Centar, u kojem su slavili gosti iz Krapine 2:0 te se plasirali u četvrtfinale gdje ih dočekuje Klanjec na svom igralištu u srijedu 11. listopada u 16,00 sati.

Od početka samog susreta vidjela se razlika u kvaliteti te nije bilo dileme tko će u slijedeće kolo, a i trener Zubić znajući što znači Kup na teren je poslao svoje najbolje igrače koji su dominirali tijekom svih 90 minuta.

No, moramo naglasiti da se igrači Lobora nisu „predali“ već su pružili dostojan otpor kvalitetnijem protivniku. Polako ali sigurno igrači zagorca „lomili“ su obranu domaćih i stvarali brojne prilike ali ih je sve odlično zaustavljao domaći vratar Kralj koji je imao dvije vrhunske obrane – najprije snažan udarac Christiana a potom i Bračevićev udarac  sa 15 metara da bi ipak morao u 42. minuti po loptu u svoju mrežu. Dogodilo se to nakon jednog ubačaj iz kuta kada je u šesnaestercu domaćih došlo do velike gužve u kojoj se najbolje snašao Uchida i snažnim udarcem sa osam metara doveo svoj tim u vodstvo.

U drugom poluvremenu gledali smo presliku prvog dijela susreta s tim da su oko 70. minute i domaći imali jednu priliku kada je došlo do pokušaja loba Bručija koji je efektno obranio neugodan udarac.

Točku na i konačne pobjede i prolaz u četvrtfinale postavio je Luka Ružak u 82. minuti susreta.

Zagorec se okreće susretu u subotu kada u šestom prvenstvenom kolu 3. NL Centar dočekuje petoplasirani HAŠK 1903 koji za vodećim Zagorcem zaostaje tri boda.

Lobor – Zagorec Krapina 0:2 ( 0:1 )

LOBOR. Igralište NK Lobor. Gledatelja: 100. Suci: Stjepan Mihaljinec ( Zabok ); Mario Vincelj ( Pregrada ), Davor Lukec ( Dubovec ).

Strijelci: 0:1 Uchida 42'; 0:2 Ružak 82'

LOBOR: Kralj ( 56. Risek ), Plašć, L. Levak ( 52. Herceg ), Rod, Krsnik ( 71. Behin ), Jagarčec, D. Levak, Hudić ( 82. Korade ), Risek, Lukec ( 67. Kuharić ). Trener: Robert Kuharić.

ZAGOREC: Bruči, Štimac, Christian ( 46. Stiperski ), Topolovec, Mišak ( 87. Cigula ), Uchida, Krznar ( 64. Ružak ), Landripet ( 84. Petonjić ), Brebrić ( 46. Bajan ), Bračević, Jazbec ( 64. Ambrosio ). Trener: Ivan Zubić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook